Exxas hälsostatus efter helgen.

Hm...

Ja...

Exxa mår inte bra. Hon äter och dricker bra, inga problem där och hon får små busryck, både inne och ute. Men hon är väldigt trött, tillbringar största delen av dagarna sovande eller vilande i soffan och är ganska slö vilket är jätteovanligt för henne, hon brukar vara som ett litet yrväder i vanliga fall. Hon hostar minimalt men går och blåser med nosen och nyser samt är väldigt mammig och pappig, helst ska vi sitta på var sin sida om henne och klappa henne, då gör hon små goseljud ifrån sig. Det märks på henne att hon själv känner att allt inte är som det ska.

Efter flera samtal med djursjukhuset vet vi fortfarande inte vad det är för fel vilket börjar bli jävligt irriterande (pardon my french). I fredags var vi så glada att hon tog sig ur narkosen på ett korrekt sätt att vi inte riktigt reflekterade över att vi åkte hem 1900 kr fattigare men utan några som helst svar förutom att pinnen i halsen är borta. Veterinären var väldigt vag, det kunde vara något slags virus, förkylning, kennelhosta, amöba osv osv men vi fick ju aldrig klart för oss vilket alternativ som var det rätta eller som troligen var det rätta, såhär i efterhand känns det ganska surt. Det kanske är syndarbocksfenomenet som kryper fram men det känns lite underligt att åka ifrån ett djursjukhus utan några som helst provtagningar eller svar. Man vill ju veta vad det är för fel på sin bäbis!!
Så just nu går nätterna åt till att ligga och lyssna på Exxa för att se om hon hostar eller behöver kräkas och liknande och dagarna går åt till att vara hönsmamma och hönspappa och passa upp på hunden på alla sätt. Man ska ju bli lite bortskämd när man är sjuk. Idag har jag legat nerbäddad i soffan och så har Exxa legat på mig och nanat, inte superbekvämt ska erkännas men är man liten och sjuk så är man.

Vi har fått reda på att det skulle kunna vara noskvalster eller något slags förkylningsvirus så åter igen är det bara att vänta (våga vägra ordet "avvakta"!!) och se. Är det inte något av detta är det en mildare form av kennelhosta.

Idag var Blå Stjärnan överhopade av akutfall och kennelhostan verkar ha spridit sig över Skaraborg. Vi fick även veta av Susanne att den har brutit ut i Växjö och runt omkring där så har man otur kommer snart en mängd hundar runt om i landet vara sjuka. Vaccinet ger tydligen bara ca 80% skydd och mindre på valpar... =/

Så nu är frågan hur vi gör med Bräkne-Hoby. Kennelhosta är smittsamt och det kommer förmodligen finnas hundar där som bär på smittan men som ännu inte har utvecklat symptom. Det smittar via luften, hundarna behöver alltså inte hälsa på varandra, det räcker att de är 100 m från varandra för att smittas och det är ju inga 100 m i ett ridhus där utställningen ska vara. Så nu vet vi inte om vi åker även om det skulle visa sig att Exxa inte har kennelhosta just nu. Har hon inte det kan hon ju få och det tar ca 3 veckor för en hund att friska till plus att det är obehagligt för dem så det känns inte riktigt som att det är värt det, man vill ju inte utsätta sin hund för sånt i onödan när man vet att sjukdomen har spridit sig över landskapen.

Vi får se vad som händer, vi gör det som är bäst för Exxa. Vad som är bäst klarnar förhoppningsvis i veckan. Jag stannar iaf hemma från skolan i morgon, vägrar lämna bort henne till Mickes mamma när hon är sjuk!

// Jennie - knappt sovit sedan i onsdags.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0