Exxa´s händelserika vecka



I måndags var pappa och Mona på besök, det gick fint och Exxa gillade dem. Pappa gillar egentligen bara "gamla hederliga hundar" som t ex golden men han erkände att Exxa var väldigt söt... *hah* Jag lassade ner massa Exxa-grejer framför dem, tidningen som Exxa är med i, kort, scrapbookingsidorna som jag har gjort, utställningsgrejerna osv, där hade de att göra en stund. Det är ju lite så att bara för att man själv är tokig i sin hund så tror man att alla andra är det också och inte alls tycker det är tråkigt att lyssna till alla grejer som vovven har hittat på i två timmar... =D

I tisdags bjöd vi hem Juni, Erika och Fredrik, det var superkul och Exxa var ganska snäll mot Juni. Erika sa ifrån när hon tyckte att Exxa blev för hårdhänt, det var så kul att se hur Exxa reagerade; först blängde hon lite på Erika men när Erika sa att hon var duktig gick hon fram och gav henne en slick på kinden, sedan började allt om, så jäkla kul att titta på!! Vi tog upp buren och stängde in Exxa två-tre gånger, inte som bestraffning utan bara så att hon skulle lugna sig lite vilket hon också gjorde genom att sova en stund, den sista timmen var hon jättesnäll och försiktig med Juni, det kändes bra! Vi var framförallt stolta över att hon skötte sig så bra, det var ju första gången som en annan hund fått komma in på hennes revir. Hon försvarade t ex inte sina leksaker utan lät Juni leka med dem, något som vi tyckte var jättebra, man har ju hört historier... Någon gång tog hon ifrån Juni någon leksak för att själv få leka med den men summerat var hon kanonduktig!

I onsdags testade Yvette och jag att låta Exxa bara leka med Zeke utan att Zorro var med och gissa vad; det gick kanonbra! Zeke var inte alls så hårdhänt som han brukar vara och de lekte snällt, grävde gropar ihop och låg i gräset och vilade ihop, något som aldrig har hänt innan. Yvette verkade väldigt glad, hon ser alltid så orolig ut när Zeke härjar med Exxa =) Helt onödigt egentligen, valpar leker ju hårdhänt och Exxa biter banne mig tillbaka, hon brukar t ex ta tag i Zekes läpp på sidan och dra i den allt vad hon orkar med små vassa tänder, hon är ingen "push-over" =)

Igår hade jag skola så Renate kom och passade Exxa. Vi testade en ny grej; att Renate mötte mig i trappan. På så sätt blev det inte "Åh nej, nu kommer Renate, då ska matte åka" utan istället "Åh nej nu gick matte" och sedan "Jaaa, nu kommer farmor". Clever. Tyvärr hade Exxa kissat innanför dörren efter att jag hade gått men med tanke på att hon varit rumsren sedan hon var 11½ vecka så känns det ändå ganska okej =) Hon hade ändå pipit lite och gått omkring och letat efter mig så Renate hade gått ut med henne och sedan hade Exxa sovit mellan 15-16. Slappna av har hon inga problem med, inte med så mycket annat heller egentligen... *tänker* Hon hoppar när hon träffar folk (något som vi försöker få henne att sluta med men folk bara saboterar vår träning) och hon tigger ganska kraftigt när vi äter men förutom de två sakerna har vi inga problem med henne vilket faktiskt är ganska så jäkla fantastiskt! =) Man hör ju om folk vars valpar bits, tuggar sönder möbler, kissar i sängen, skriker osv osv. Vår lilla plutt är bara en rar, go, social, busig, mysig liten tjej och det känns bra att veta att hon kommer från en trygg, stabil och kärleksfull kennel som har givit henne en kanonstart på livet. Nu får vi bara hoppas att Micke och jag som är Husky-noviser inte sabbar allt ;)

Idag har Exxa hälsat på en stoooor hund, en svart GD som hette Mankell som vi träffade i parken. Hans husse sa att han var jättesnäll (Mankell alltså, inte han själv, haha) så de fick busa lite. Mankell var först inte så intresserad av att busa men Exxa övertalade honom, det såg så kul ut, Exxa nådde upp till hans knän ungefär.

// Jennie - inget plugg idag = Friendsmaraton ihop med Exxa i soffan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0