En tokig liten varg på picknick.

Idag på morgonen hade de sista influensabacillerna lämnat min kropp och Micke och jag bestämde att vi och Exxa skulle äta lunch på Kinnekulle. Sagt och gjort, vi packade en lunchkorg (Exxa fick majsvälling och ett grisöra) och stack iväg. Det var en underbar dag idag, solen sken och det var så där "höstigt" gott i luften, klart och torrt. Valpen hoppade glatt in i buren i bilen, hon har vant sig vid den sjukt snabbt, och satt/låg tyst hela vägen upp på kullen. Väl framme vid munkängarna haffade vi ett bord och åt lunch med underhållning. Underhållningen var att det var distansritt på kullen idag, "Karolinerritten" så en hel del hästar for förbi bara några meter ifrån oss, lillan var väldigt fascinerad... En häst som travade förbi rätt snabbt ville hon jaga efter men hölls tillbaka av en sträng (och säkert hemskt elak) husse. Efter lunchen vandrade vi in i skogen och Exxa for som ett torrt skinn fram och tillbaka, följde spår efter spår med en galet viftande svans =) Då och då vände hon sig om för att se så att husse och matte var bakom henne, så vi passade på att ta en del kort, vissa blev riktigt riktigt bra och andra bestod av ett vitt sudd eller en flygande svans... Det är inte lätt att fånga en huskyvalp på bild!!

Vi klättrade upp till "källan" som är en grotta där friskt vatten rinner ur berget och ner i en stenbehållare, det var ganska otäck tyckte Exxa men den långa stentrappan jämte var kul, särskilt eftersom det kom en grupp människor och en schäfer ovanifrån. Vi vandrade sedan vidare genom skogen till "Paviljongen" där det fanns lite lövhögar som Exxa lekte med... eller i =) Busan hade bra kul, så kul att hon faktiskt missade att tre rådjur sprang förbi, när hon plockade upp deras doft i luften hade de redan försvunnit så allt Exxa kunde göra var att surt småyla en stund och sedan trumpet trava vidare, det vill säga, tills hon hittade en annat intressant spår ca 3 meter längre fram... =) Det blev en bra promenad genom skogen och det var såå härligt, vi bara gick och njöt av dagen och solen och kom fram till att ingen har det så bra som vi. Sådana dagar som den här känns ända ner i själen.
Hemresan gick kanon den med, Exxa låg ner hela tiden precis knäpptyst och halvsov, hon var väl dödstrött den lilla skruttan. Jag tror att det går så bra att transportera henne eftersom vi inte daltar med henne eller uppmärksammar situationen mer än vad som behövs, vi lyfter helt enkelt in henne i buren, ser till att hon har någon leksak, berömmer henne, hoppar själva in i bilen och åker. Vi pratar med varandra så att hon hör våra röster och då och då vänder vi oss om och berättar för henne hur duktig hon är. Och det är hon verkligen =)

Efter att ha sovit några timmar hemma var det baddags, något som Exxa inte gillar alls, prinsessan gillar inte att bli blöt =) Det gick bra ändå, några tjut och ylanden hördes förstås men vi mutade henne med hennes älsklingsgodis, svart/vita godishjärtan, och då går allt lite lättare, får hon sådana kan hon stå ut med det mesta verkar det som, haha.

Eventuellt har vi vägarna förbi Småland om två veckor och tänkte då stanna till hos uppfödare Fia och hälsa på. Fias hund Niro vann förresten sin klass i Skara förra veckan och idag vann han igen samt fick ett ck (=championkvalitét) i Bjursås. GRATTIS!! =) Känns superkul att det går så bra för hundarna från Exxas kennel, hoppas att det går lika bra för oss i Arboga...

// Jennie - så lyckligt lottad!

Ps. Nu finns det nya bilder på hemsidan www.exxa.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0