Fet kisse och nya sidor på valpkursen.

Igår em när Exxa och jag var ute på fältet och gick fick vi syn på en tjej som också var ute och traskade med sitt djur. Med tanke på att det var kopplat antog både Exxa och jag att det var en hund men när vi kom närmare visade det sig att det var en katt! Och inte vilken katt som helst utan en stooor katt, hon vägde ca 6.5 kg, Exxa väger ca 8 kg...!! Busan skällde och morrade på katten som i sin tur fräste och reste ragg, vi stod och pratade en stund, tjejen och jag, medan våra djur fick tid att betrakta varandra. Till slut bestämde sig tjockisen för att Exxa var farlig och sprang iväg och då blev Exxa kaxig minsann och skulle springa efter och bita katten i svansen. " Yeah you better run" typ =)

Igår kväll åkte vi till valpkursen med Exxa, det var himla kul! När vi kom dit var det massa hundar där, även stora eftersom de höll flera kurser samtidigt och Exxa satt morsk vid mina fötter och skällde och morrade åt alla hundar som kom för nära =) Jag hörde massa folk omkring som sa "Åh titta vilken söt", "Vilken liten goding", "Guuuud vad fin" osv, det fanns många fina valpar där men Exxa stal showen =) Tanten som ansvarade för säkerheten ville t o m köpa henne men nej tack, inte ens om du smäller upp en miljon på bordet lilla tanten, hon är vår.
Efter en stund fick vi syn på en söt liten valp som såg ut att vara i Exxas ålder (de flesta valparna var lite äldre, ca 4-5 månader, Exxa är ju bara 12 veckor) och gick fram till henne, hon var liten och ljusbrun och hette Juni. Hon och Exxa klickade direkt, började nosa och lekte vilt efter bara någon minut. Leken lockade flera valpar och i rena farten hälsade Exxa på flera stycken, även de stora valparna, sååå duktigt!
Sedan kom instruktören ut och sa att vi skulle börja med en skogstur och hejdade sig mitt i talet när hon fick syn på Exxa och utbrast "Åh det var den sötaste valpen jag någonsin har sett!". Skönt att träna för en instruktör som är så insiktsfull =)

Exxa visade under skogsturen upp en helt ny sida av sin personlighet nämligen tävlingsanda! Hon blev helt tokig när de andra valparna gick före henne, drog i kopplet så hon nästan ströp sig själv medan hon skrek rätt ut, det ekade i skogen!! Hon bara skulle förbi dem och slet sig förbi den ena efter den andra tills hon äntligen gick först och "ledde" gruppen, då var hon nöjd =) Kom någon av de stora valparna ikapp knatade hon på igen, ingen skulle gå om henne! Det gick fint tills hon insåg att det gick en annan grupp ca 20 meter före, då skulle hon om dem också...! Jösses.
I en skogsglänta fick vi släppa valparna 2 och 2 och vi var lite nervösa eftersom vi aldrig har släppt henne innan, Huskys har en stark jaktinstinkt och vi fattar ju att hon skulle sticka iväg om hon t ex fick syn på en hare... Hur som helst så gick det bra, hon fick gå lös ihop med en lite större valp och skrek så fort den ville busa med henne, däremot var det ju självklart helt okej att busa när det var på Exxas initiativ... =) Inkallningen gick kanon, hon dök in i Mickes famn med nosen före, alla andra valpägare skrattade och tyckte det var jättekul, särskilt som de flesta andra hade problem med att få in sina hundar...
Sedan fortsatte vi genom skogen tills vi kom till ett stort fält, där fick vi öva inkallning igen genom att en ägare sprang iväg medan instruktören höll valpen, sedan skulle ägaren sätta sig med ryggen mot valpen med godis i handen och locka. Vi har inte övat inkallning så hemma, vi har helt enkelt kört med att ropa hennes namn för att få ögonkontakt, sedan har vi bara ropat "kom" och belönat henne när hon har kommit. Hur som helst så gick även detta sätt jättebra, hon kom direkt utan problem. Däremot hade de flesta andra problem, deras valpar for förbi dem och in i skogen, eller fortsatte bort över fältet, en tax sprang t o m tillbaka till klubbhuset, haha. Vi tyckte det var lite skumt eftersom deras valpar var såpass många veckor äldre än Exxa och ändå sämre på att komma men det bevisar ju bara att vår valp är smartast i världen, eller iaf på valpkursen =D
Sista övningen var lite hinder i skogen t ex gå balansgång, krypa genom cementrör, hoppa upp på en plint osv och det gick fint för lilla Exxa men det syntes på henne att hon började bli bra trött. Sedan var det fika i klubbhuset plus lite info och Exxa sov sig igenom hela mötet, snarkandes på golvet =)

Idag regnar det här så Exxa är slö och ligger just nu under soffan och sover. Det måste vara skönt att vara valp... iaf när man är älskad...

// Jennie - äger vovven med det lilla Exx(tr)a

Kommentarer
Postat av: Viskos husse och matte

Vad kul att läsa att det gick bra för Exxa på valpkursen. Det verkar vara en ruskigt smart kull vi har fått ta del av. :-) Vi går själv och väntar på att få börja våra två (!) valpkurser.
David & Mia ? Viskos husse och matte.

2007-09-04 @ 22:00:00
URL: http://visko.erman.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0