Dagens bild 30 april 08

image351
Exxa i parken 30/4 2008

Till Västerås i morgon!

I morgon bitti sticker vi upp till Västerås och Lövuddenutställningen! Det är en polarutställning precis som Vaggeryd så det ser vi fram emot även om formen är lite si och så. Jag har mått kasst idag, haft huvudvärk och känt mig trött, nu under kvällen har halsontet smugit sig närmare. Jippie. Och Exxa är fortfarande trött efter helgen som varit... Men självklart åker vi ändå!! :)

Vi ska samåka med Karin som har Busen (hunden som Exxa sprang jämte i 10-spannet när vi körde in henne,se bilder på www.exxa.se) och hon kommer och hämtar oss kl 6 i morgon bitti. *Gäsp*

Jag har inga förväntningar direkt, jag vet att domaren är hård så får vi en etta i kvalité kommer jag vara nöjd. En etta på en sådan utställning är värd betydligt mer än en etta på en skk utställning så hoppas hoppas... Får vi ett CK så ska jag... hm... ja, göra något väldigt tokigt :p

Ni får hålla tummarna för oss!

Bildbevis: Nyheten är sann!!

I den lokala tidningen går det idag att läsa att en varg har blivit sedd på Kinnekulle. Artikeln handlar om vargens historia och att den drar sig neråt landet och har nu alltså nått Västergötland.

Och visst är det så! Jag har själv bildbevis för att detta är fallet:

image347
image348
image349
image350
Exxa på Kinnekulle 29/4 2008.


Jaa... Antar att vi är lokalkändisar nu då?? :)

// Jennie - skrattar :)

Djur förstår mer än man tror.

Igår var ingen bra dag för min del, jag hade sprängande huvuddvärk och så ont i ryggen att jag knappt kunde röra mig. Det tog en bra stund att bara komma ur sängen. Jag blev ganska orolig för har man en liten husky hemma så behöver man ha sin rörelseförmåga någorlunda intakt men jag måste faktiskt få skryta över Exxa lite.

Hon var så duktig igår, det var som om hon förstod att något var galet för hon skötte sig galant! Hon tjatade inte en enda gång om att få gå ut utan väntade på att jag skulle ta initiativ till det. När vi var ute varken drog eller ryckte hon i kopplet utan gick sakta och fint jämte mig och lyssnade toppenbra. Inomhus försökte hon inte locka mig till lek alls utan nöjde sig med att vila intill mig i soffan eller på den soliga balkongen. Hon gjorde det verkligen enkelt för mig igår!!

Nu sitter jag här med öm rygg och ska snart åka iväg till jobbet, hoppas att jag håller ut hela dagen, slutar 16. Måste bli bra SNART för  jag har ett arbete och två tentor att skriva denna veckan. Exxa ska vara hos farmor och farfar idag, det känns skönt att hon är där för hon trivs och de tar så väl hand om henne.

Micke berättar om kontaktkursen så snart han hinner (hoppas jag), är det inte gjort ikväll så ska jag tjata, lovar!

// Jennie - Dags för en tablett till.

Ps. Jag vet att jag har typ 40 kommentarer att besvara, ska göra det ikväll! Ds.

Vaggerydsutställningen.

Fredagen

Från början var det meningen att vi skulle åkt ner till Vaggeryd redan på fredagen och träffat de andra valpköparna men eftersom jag började mitt nya jobb den dagen så funkade inte det utan vi stannade hemma den natten istället. Kvällen gick åt till att packa allt (det är sjukt så mkt som man måste ha med sig) och njuta av Silves sällskap, det var en ganska dämpad kväll här hemma. Vi kom inte i säng förran vid 23.30 tiden.

Lördagen (utställningsdagen)

Klockan ringde ca 05.45, det var bara att hoppa upp, försöka piggna till (jag var dödstrött) och skutta i kläderna och åka. Hundarna var slöa och somnade nästan direkt huller om buller i baksätet (jodå, de hade sina bilbältesselar på sig) men varken Micke (som körde) eller jag kunde unna oss den lyxen. Vi stannade vid 7-tiden för lite snabb frukost och åkte sedan direkt till utställningsplatsen. Exxa och Silve blev peppade av allt oljud (ni ska bara höra volymen på en polarhundsutställning - runt 250-300 hundar som skriker, tjuter, ylar, piper och skäller samtidigt) och kaxade sig mot hundarna vi mötte på väg ner till fältet där utställningen var. Vi hälsade lite snabbt på alla valpköparna, satte Silve på steakout och byggde ihop vårt tält. Det blev sedan en lång väntan med prat, korttagning, travträning osv tills det var vår tur.

image341
Husse och Exxa myser

image343
Syster Quadra till vänster, Exxa till höger.

Utställningen

Totalt gick det väldigt bra för kullen, ALLA fick 1:or i kvalité, något som vi alla var superglada över då det inte är så lätt att få det på en polarutställning där man fajtas mot så många andra hundar, (15 st tikar i juniorklassen) domaren får ju bara ge ett visst antal. 4 av 8 fick dessutom CK och gick vidare till bästa han samt tikklass. För alla er som inte vet hur en polarhundsutställning går till kan jag berätta att som junior så är det CK som gäller för att gå vidare, inte HP, men först av allt måste man alltså få en 1:a i kvalité.

image344
Exxa visar upp sitt vackra steg för domaren - så här ska det se ut!! :)

Exxa var tyvärr inte en utav syskonen som fick CK, något som kändes tråkigt pga domaren. Han kunde inte välja mellan syskonen, han tyckte de var lika bra allihop! Han kunde bara ge ut 3 CK:n och det är 6 tikar i kullen så tyvärr måste då tre bli utan och Exxa blev en utav dem. Domaren sa hela tiden "Jag vet inte vad jag ska göra, era hundar är precis lika bra, lika fina, lika duktiga, vad ska jag göra" osv osv. På sätt och vis blir man glad för det för det innebär ju att det lika gärna kunde ha varit Exxa som kunde ha kommit hem med ett CK men samtidigt så blir man ledsen för då tänker man "Ja men varför inte plocka in oss istället då?" och liknande tankar. Det blir en väldigt blandad konstig känsla. Domaren var iaf väldigt imponerad över syskonen och sa att de var Sveriges bästa Huskygrupp - kul! Men han var ganska konstig och det muttrades en hel del bland folket där. Han frågade bl a ringsekreteraren hur han skulle döma, blandade ihop hundarna och hade noll koll och sa saker som "Din hund rör sig lite underligt, det syns att ni har dragit mkt med den". Eh... ja, det brukar man göra med huskys... :) Man visste knappt om man skulle bli irriterad eller skratta.Tyvärr var det många omkring oss som kände att de tänkte undvika den domaren i framtiden, även vi i syskonkullen fastän det gick så bra för oss.

image345
Exxa till vänster.

Jag är grymt nöjd med Exxa som skötte sig perfekt och som visade upp sig från sin bästa sida nästan hela tiden. Det var jättekul att höra att domaren tyckte att hon var så fin, det värmer ett hundägarhjärta fast nu börjar jag bli van, varenda människa i princip säger det :)

Exxas kritik: " Mycket god typ och helhetsintryck, huvud med stora öron. Mkt bra hals och rygg och svans, normala benstomme, vinklar och rörelser. Bra päls."

Efter utställningen

När alla finaler var klara samlades vi på utställningsplatsen och tog en gruppbild innan vi packade ihop allt och åkte tillbaka till kenneln. Tyvärr missförstod Martina och Quadra och åkte i förväg så de missade bilden men det skulle komma en fotograf till kenneln så de fick vara med på bilderna där istället. Stackars Fia hade massa grejer att bära så jag passade Exxa i bilen medan Micke gick tillbaka för att hjälpa henne, något som hon var jätteglad för. Man får ju faktiskt tänka på andra någon gång ibland! Sedan åkte vi och stod och tjatade en stund med Viskofamiljen innan Fia dök upp och sedan även fotografen.
Han var supertrevlig och tog massa bilder på hundarna, både ståbilder, portträttbilder, gruppbilder, familjebilder osv. Han hade verkligen tålamod för vi var trötta (och hungriga, jag hade då inte ätit på 11 timmar) och hundarna också. Exxa började bli riktigt grinig och ville inte stå fint, hon satte sig i protest och blängde på mig. Jag förstod henne precis, jag ville också sätta mig ner i protest...
När Exxa var klar och ingen gjorde någon som helst ansats att fixa mat så tog jag tag i det för jag var svimfärdig av hunger. Johan som äger brorsan Syncro var snabb att hänga på så han grillade köttet medan jag gjorde potatisgratäng och sallad. Sedan möblerade vi om inne i huset (utan lov) och lyckades göra det på två personer, det var tungt men det gick. Så de andra kunde sätta sig vid dukat bord, vissa verkade tacksamma :p
Exxa somnade på golvet medan vi åt och drack och pratade om dagen som varit, hon var sååå trött, stackars liten. Vid 21 tiden åkte vi hemåt, var hemma ca 23 och vi gick direkt och la oss. Exxa orkade knappt till sängen innan hon somnade :)

Söndagen

På söndagen var det kontaktkurs igen men det får Micke berätta om för då var jag och jobbade. Jag vet iaf att det gick toppenbra och att de fick massor med beröm. Exxa visade sin intelligens genom att klara av tricket "kryp" på första försöket...och kan det fortfarande!! :)

// Jennie - så stolt över min lilla tjej - som förresten fortfarande är trött :)

Hej då Silve!

Nu har vi bara en hund här hemma. I lördags i samband med utställningen lämnade vi tillbaka Silve till uppfödare Fia.

Vi hade en jättefin vecka med Silve, många skratt, härliga promenader och mysstunder. Han är verkligen en underbar hund och vi saknar honom redan.

Välkommen tillbaka Silve!

image339

image340


Blogg om utställningen och kontaktkursen kommer.

// Micke & Jennie


I morgon är den stora dagen!!

Jaa... i morgon är det äntligen dags för Vaggerydsutställningen och valpträffen. Dagen vi längtat så efter har kommit! :) Det kommer säkert bli en jobbig dag, jag är trött efter dagens arbete och vi behöver åka ca kl 06 hemifrån - men oj så kul det kommer bli! Vi ser fram emot att få träffa Exxas syskon, vissa har vi aldrig sett in the flesh, och även de andra valpköparna som vi har hört så mycket om.

Utställningen blir säkert också rolig, vi har inte tränat sedan Exxa blev BIG 4, alltså ca en månad sedan... Hehe... Jaja men å andra sidan har vi varit på såpass många nu att Exxa fått lite rutin. Det enda jag är nervös för är all väntan inne i ringen, det kommer vara mååånga juniorer och pga Exxas namn X-Drive så innebär det att vi är typ sist. Exxa har noll tålamod så jag ska lämna ringen efter första rundan och gå med henne strax utanför tills det är vår tur. Några små knep måste man ju få ha :)
Resultatmässigt får det gå som det går, vi vet ju att det kommer finnas snyggare hundar där, hundar som bor ute och har kompisar att leka med och därmed även mer muskler så vi stressar inte upp oss över det. Går det bra så är det såklart superroligt men det kommer bli tufft att placera sig bland så många andra juniorer. Däremot ska det bli superkul att bli bedömd av en riktigt erfaren polarhundsdomare, det ser vi fram emot!!

Massor att göra ikväll då vi ska handla till valpträffen plus till oss själva så här kan jag inte sitta hela kvällen. Kommer lägga upp lite vovvebilder senare ikväll dock. Until then...

// Jennie - lite stressad.

En lycklig varg och en välmående isbjörn.

Nu är snart denna arbetsvecka till ända, för mig är det snarare arbetsdag :) Gått toppenbra idag på nya jobbet och trivs verkligen.
Exxa och Silve har idag varit hos Mickes päron och det har enligt uppgift gått bra, de har skött sig.

Silve är verkligen lycklig här, det syns på honom att han mår bra. Vi gosar mycket och både han och Exxa är med oss hela tiden oavsett om vi lagar mat, ser på film eller går på toaletten :) Han har det bra!

Exxa är fortfarande lite smått förkyld, det droppar från nosen då och då, annars är hon piggelin som vanligt. Det har varit tufft för henne ibland att dela uppmärksamheten med Silve men hon försöker verkligen och har imponerat på oss denna vecka som vi har haft Silve hos oss. Vi är så stolta över henne!

// Jennie -dödstrött.

Första cykeldraget med tvåspann.

Igår kväll drog vi med Exxa och Silve tillsammans för första gången. Vädret har ju varit alldeles för varmt den senaste veckan men igår kväll var det såpass svalt att vi kunde dra. Stack ut till spåret vid 20 tiden, ganska lagom. Det var inga problem att sela på hundarna, Exxa visste precis vad det var som gällde och när selarna plockades fram började Silve gny och pipa av otålighet. Vi satte ihop dem med en länk och sedan bar det av.

Exxa skötte sig toppen, drog och stretade som en liten kämpe. Hon var hela tiden ca ett steg före Silve, hon skulle vara först helt enkelt och på sätt och vis var det kul att se för det tyder ju på att hon har ledaregenskaper.

Silve var också duktig men visst fuskade han ibland och bara sprang med utan att dra, man kunde se att hans lina slaknade lite då och då, lilla "herr bekväm".


Här kommer de!
image337

Vi stannade och pausade en stund innan vi vände hemåt igen. På tillbakavägen var Exxa och Silve väldigt samspelta och jobbade riktigt fint sida vid sida, jättekul att se!

image338

I morgon börjar jag på mitt nya jobb (Fick 2 jobb i tisdags) så det ska bli spännande. Hade inte räknat med att börja så tidigt, tar ju inte examen förrän 29/5 så i morgon ska Mickes mamma passa hundarna medan jag är iväg och jobbar. Tror det kommer gå jättebra för henne, båda hundarna är ju så snälla och lätta att ha att göra med...

// Jennie - ska njuta av att få lov att slappa idag :)

Fotosession i naturen.

Hundarna har nu fått årets första fästingar. Exxa har aldrig haft någon (åtminstone inte sedan vi köpte henne) så det var lite premiär. Silve hade en som satt löst i pälsen så den var bara att borsta bort medan Exxas fick dras ut. Usch. När jag hade häst gav jag alltid honom vitlök i maten under våren och sommaren, han tyckte inte om det alls och de andra hästarna grinade illa åt honom men under alla de år som jag hade Simon så hade inte han en enda fästing medan de andra hästägarna plockade på sina hästar varje dag. Vet dock inte om Exxa är så intresserad av att käka vitlök... Vi får väl testa! :)

Varit ute en skön promenad med hundarna under eftermiddagen, så gott att gå i solen. Promenaden resulterade även i ett par fina foton, ta en titt vettja :)

Exxa och Silve
image328

Silve
image329

Exxa
image330

Söta lilla Exxa.
image331

Silve och Exxa.
image332

Exxa porträtt.
image333

Det är varmt att vara Husky...
image334

Silve som vägrade att titta in i kameran...
image335

// Micke & Jennie - det är för varmt för att dra, orättvist!!

Förresten...

... folk som säger att djur inte förstår saker är dumma i huvudet. Igår kväll var jag lite ledsen och då kom båda hundarna till mig. Exxa la sig precis intill mig och tryckte sig mot mig och Silve slickade mig på kinderna. De förstod att det var något som inte stämde. De små snuttarna... Man blir ju rörd.


Älsklingsvovvarna!

image297
Exxa

image315
Silve



Fick bli gamla bilder idag, sitter vid laptopen och kan inte ta mig till den andra datorn då jag har två stora hundar liggandes på mig :) De är så söta, önskar att vi kunde ha det så här varenda dag som finns.

Kan ju passa på att berätta att om allt går som det ska så kommer Silve bli pappa till vår nästa valp. Det är ju en mängd faktorer som ska stämma såklart men om allt funkar så blir det en liten skrutt efter Silve och en tik som heter Fenrisulven Chicco, också kallad Tiwas. Vi hoppas på en tikvalp och att den liknar Silve både i utseendet och sättet, det hade varit underbart! Kul för Exxa också att ha någon att busa med :)

// Jennie - ska vila huvudet nu.

Pipvargar.

I morse väckte hundarna mig supertidigt, det är ju så typiskt att det blir så när man är extra trött och har huvudvärk... Jag släppte ut dem i lägenheten men det hjälpte inte, Silve kom in efter några minuter  och pep och försökte komma upp i sängen. Strax efteråt kom Exxa och fortsatte pipfesten så det var bara att gå upp och ta en dusch och försöka piggna till. Nu sitter jag i soffan med sprängande huvudvärk medan Exxa ligger på mina fötter och Silve vid min sida. Han verkar trivas väldigt bra här och det känns skönt. Han och Exxa kommer bra överens och delar allt, ben leksaker, mat... you name it. Två nätter i rad har de legat intill varandra och sovit, Exxa med ryggen intill Silves mage, sååå gulligt. Igår kväll la Exxa huvudet på Silves ben och suckade så nöjt, så nöjt :)

I söndags var vi på brukshundsklubben och gick på kontaktkursen. Exxa skötte sig fint men var lite nervös då en hane som är med är väldigt agressiv och försöker flyga på hundar som passerar honom. Exxa tycker inte alls om det och blir nervös och stirrig och det påverkar såklart träningen. Men jag såg en klar skillnad från förra gången så det märks att det går framåt med stormsteg, känns bra. Tyvärr upplever jag det som att endast en av fyra instruktörer förstår att det är skillnad på en brukshund och på en husky och det känns ganska tråkigt, de verkar tro att man kan lösa allt med godis. Jag kan ju säga att om det kommer ett rådjur och jag har en köttbulle i handen... tror ni läsare att Exxa skulle komma till mig och ta köttbullen??? Näe precis. Hon skulle sticka efter rådjuret snabbare än jag skulle hinna säga "hit". Det finns jaktinstinkt och det finns jaktinstinkt, två ganska annorlunda saker. När en husky drar t ex så handlar det om en slags förädlad jaktinstinkt, jaga framåt, jaga andra spann osv.

Näe.... Ska Exxa och jag kunna tävla i lydnad sen så  måste jag nog ta hjälp av någon annan än brukshundsklubben.

Nu ska jag svara på lite kommentarer.

// Jennie - bang bang i skallen.

2 för 1 idag.

Söndag igen och dags för mig och Exxa att åka upp till hundklubben och gå kontaktkurs. Det gick ju toppen för henne och Micke förra söndagen när jag inte mådde bra så det ska bli intressant att se hur det går idag. Micke ska ta med sig Silve upp också och träna lite med honom och kanske gå en promenad medan de väntar på oss.

Vi hade tänkt dra med dem igår men det var alldeles för varmt, även på kvällen, så ev blir det ikväll om detta svala vädret som är just nu håller i sig.

Vi skriver om hur det har gått vid 13-tiden när kursen är slut.
Tune in then folks!

// Jennie - äta frukost med två tiggande vargar jämte är ingen barnlek.

Två hundar = dubbelt så mycket jobb?

Nu har Silve varit här hos oss sedan torsdag kväll och det går jättebra för både honom och Exxa. Nu är de avslappnade inför varandra även om Exxa håller lite koll på honom (det kan ju hända att han får en godbit om han följer med matte till köket, då måste ju hon också följa med och se till att hon också får smaka!). De busar lite då och då och leker "följa John" med varandra, ser ganska kul ut. Annars så ligger de sida vid sida på golvet eller på balkongen och gottar sig tillsammans. Igår kväll låg Silve jämte oss i soffan och då skulle Exxa också vara med så hon la sig snett bakom Silve och lutade sin haka på hans huvud och somnade :) Gulligt.

Man märker ju såklart både likheter och skillnader mellan dem. Båda är väldigt gosiga och kommer gärna och "knör" in sina huvuden där det går och vill bli kliade. Båda är väldigt uppmärksamma och är lätta att hantera samtidigt. Det märks dock att Silve är gammal för han orkar inte riktigt hänga med i Exxas takt och då blir hon arg på honom och skäller på honom :) Han är även vääääldigt lugn och har tålamod som en ängel, Exxas tålamod tryter en bra stund innan Silve ens börjar tänka på att kanske flytta på sig. Förhoppningsvis ser och lär Exxa lite av honom.

Helan och Halvan. Exxa till vänster, Silve till höger.
image322


Vill inte Silve leka så vill nog husse och matte!
image323


De är väldigt roliga när det gäller att byta saker. Exxa äter Silves mat ur hans skål medan han endast äter mat ur Exxas skål, han har inte rört sin egen skål trots att vi igår gav dem samma mat, det var bara Exxas skål som dög. Jaja, man behöver väl lite variation ibland. Bor man på hotell äter man ju inte mat på medhavd tallrik direkt :p Igår kväll fick de varsitt stort vitt nytt tuggben som de tuggade på några minuter. Sedan gick de båda därifrån och passerade varandra och tog den andres ben och bytte, lite lustigt. Exxa har visat några små svartsjuketendenser när Micke kom hem från jobbet igår, då skulle han bara bry sig om henne och inte Silve men förutom det går det fint dem emellan.

Silve
image324

image325


Idag har Silve fått hälsa på Mickes föräldrar här ute och sedan tog vi en promenad i solskenet, jättegott. I morgon ska Silve få följa med till brukshundsklubben då Jennie och Exxa ska gå kontaktkursen, det ska bli kul.

Vackra Exxa
image326

image327


Nu ska vi laga lunch.

// Micke & Jennie - börjar få kläm på det här med två hundar nu.

Fredagsmysbilder på hundarna.

image317
Silve och Exxa gottar sig. Silve till vänster, Exxa till höger.

image318
Visst är de söta?

image319
Silve sover...

image320
Silve verkar njuta av att få bo inne.

image321
Hoppas att valpen vi ska få efter Silve ärver hans underbara temperament och blå ögon...


Ps. Allt går bara fint här hemma med Silve och Exxa. Vi har varit ute och gått en del i det fina vädret och vovvarna gick jättefint bredvid varandra det sista. Hur vi ska klara av fyra tokvargar vet jag dock inte, haha. Ds.

Silve är här!

image316


Jaa nu har Silve varit här i ca ett halvt dygn och allt fungerar fint. Vi gick och la oss ca 22 igår och först testade vi att ha dörren ut till resten av lägenheten öppen men det blev ett himla spring och massa "kli-klock" ljud när klorna slår emot parketten så den idén skrotade vi och stängde dörren till sovrummet. Vovvarna fick varsin dyna att sova på men under största delen av natten låg de jäme varandra på golvet.
Det märks att Silve är väldigt trygg i sig själv för han har inte varit rädd eller osäker på något sätt utan har tagit denna nya situation med jämnmod. Han och Exxa funkar fint ihop och han är väldigt snäll mot henne och säger inte ifrån fastän hon nästan hoppar på honom av iver.


image312


I morse väckte Silve mig 6.45 genom att lägga sin tass på min arm. Jag öppnade då dörren så att de kunde busa en stund och sedan gick vi alla tre och la oss igen och sov till 9.30 (!!). Helt galet. Sedan tog vi på oss och gick ut en promenad. Det var verkligen skillnad att ha två huskys istället för en kan jag berätta och det tog några minuter innan jag klurade ut hur jag skulle bära mig åt för att allt skulle gå smidigt men efter en stund fick jag kläm på det. Exxa hjälper definitivt inte till kan jag meddela, springer som en tok och vill leka och trasslar in både sig själv och Silve i kopplen. Uppfödare Fia varnade mig att Silve kunde vara supersnabb utan förvarning och det fick jag lära mig i morse då han ryckte till utav bara helskotta i kopplet precis när vi gick ut. Jag var dock beredd på det och hade ett stadigt tag i kopplet och höll snöpligen igen. Hah! Jag tog Silve i handen och Exxa i bältet och båda hundarna skötte sig fint. Silve är stark som en uroxe (60 cm hög och en kropp som en isbjörn) men jag tror faktiskt att Exxa drog mer än vad han gjorde :) Efter att ha gjort sina behov var det två snälla draghundar som gick fot vid sidan av mig, det kändes riktigt bra!


image313


Silve verkar ha accepterat att det är jag som bestämmer för han lyssnar toppenbra! Det märks att Fia har drillat honom bra :) Han reagerar direkt om man säger nej eller stanna och är verkligen skön att ha att göra med.


image314



image315


Idag ska jag försöka få lite plugg gjort medan hundarna umgås, jag vet inte hur det kommer att gå dock. Exxa försöker få honom att leka med henne men han nappar på ungefär vart tredje-fjärde erbjudande, annars går han undan, han är ju gammal i jämförelse med henne. Exxa blir lite frustrerad och skäller på honom :)
Jag måste säga att Exxa tar detta bra, hon är inte svartsjuk på något sätt (vi försöker ge henne lite mer uppmärksamhet än vanligt) och sköter sig fint. Det är bra att hon får öva på lite hundspråk också och inte bara får höra människospråk.

// Jennie - Det går ju fint det här!

Exxa har fått en kompis!

Ikväll har vi varit och hämtat Exxas nya kompis. Silve är här! :)

image309

Det var inga problem att hämta Silve, han låg snällt i bilen hela vägen hem förutom när vi stannade och tog en burgare, då nosade han framåt lite :) Annars är han gudago på alla sätt! När vi kom hem gick Jennie en promenad med honom för att reka omgivningarna lite medan Micke åkte till sina päron för att hämta hem Exxa. Hon fick inte följa med till Vaggeryd då hon lätt blir åksjuk, det blir tillräckligt åkande för henne nästa helg och veckan därpå kände vi. Exxa och Silve fick träffas nere på gräsmattan, Exxa fick vara lös och busade med Silve en liten stund innan vi gick in. Det var full fart på båda hundarna och Silve hittade genast Exxas leksakslåda :) Just nu ligger de båda i datarummet och väntar på att få mat. Än så länge går det toppen, inget pip eller så från Silve och de båda är snälla mot varandra. Silve är ju gammal i gamet, hela åtta år så det ska bli intressant att se om han kommer fostra Exxa något, hon kan vara lite väl intensiv ibland med sina 10 månader...

// Micke och Jennie - konstigt det känns med två hundar!!

Myspys.

image307

image308

Underbara Solskensbilder på vargungen.

Igår kväll var Micke, jag och Exxa ute i nästan två timmar, vandrade runt och tog massa kort i solen och hade det gott. Det känns verkligen att våren är på väg nu. Exxa var lugn och sansad som hon brukar vara nu för tiden. Det både syns och känns att hon är på väg att bli vuxen. Hennes bröstkorg har sjunkit ner ordentligt det sista och kroppen har blivit kraftigare, man börjar få en känsla för hur hon kommer se ut som vuxen.
Hon har även vuxit till sig i sättet, börjat kunna använda sin energi mer koncentrerat och har över lag blivit lugnare. När hon var runt 5-6 månader kunde hon bli helt tokig av otålighet och skrika så det ekade, nu vid 10 månader är hon cool och samlad för det allra mesta. Hon lyssnar toppenbra när vi tränar och är verkligen duktig, det är en fröjd att se.

När jag tittar på henne nu så känns det verkligen som att vi har lyckats. När vi köpte henne var vi överens om att vi ville ha en all round hund och det verkar vi ha fått. Det var viktigt för oss att ha en social och trygg hund och det har hon blivit, tar alla nya situationer med jämnmod och litar både på oss och på sig själv. Hon är ytterst sällan rädd och aldrig aggressiv - hon har verkligen blivit en toppenhund, en sådan som vi ville ha. Det ska bli spännande att se hurdan hon blir som vuxen och vad hon kommer åstadkomma då.

Bjuder på några fler bilder som togs igår.

image301

image302

image303

image304

image305

image306


// Jennie - plugg ikväll :(

Dagens bild 16 april 2008.

image300
Denna bild togs igår 15/4 -08 av Jennie. Liten har blivit stor...

Dagens bild 15 april 2008 (Supervacker!)

image297
Exxa på fältet, tagen idag 15/4 2008 av Jennie. Visst är hon underbar?!


Dumma blogg!

Jag är så trött på allt krångel! Först skulle bloggen flytta, sen ångrade de sig, nu försöker de flytta igen och allt som händer är att bloggen cpar sig!! Har försökt lägga upp en dagens bild på Exxa men bloggen säger att kortet inte är JPG format... VA?! Alla mina kort är sånt format, de heter t o m typ exxa.jpg.

Suck.

Får väl försöka senare.

// Jennie - grrr.

Exxa-bilder från fältet.

image290
Jag har väl inte så stora öron...

image291
Exxa posar.

image293
Det luktar gott i vinden när det är vår.

image294
MIN pinne!

image295
Tugg tugg...

image296
Vårblommorna är på väg. Efter att detta kortet togs kissade Exxa på dem.

Kladdig näsa och framtidslängtan.

Vi har varit ganska dåliga på att blogga det sista, vi har inte hunnit och när vi har hunnit så har vi inte orkat :) Sorry, vi ska skärpa oss.

Exxa har varit förkyld ett tag nu, alldeles kladdig om nosen och lite trött och nysig så vi har inte kommit igång med draget igen efter hennes bakbensbekymmer (som för övrigt är helt borta nu). Vi hade tänkt försöka få henne lite mer musklad till Vaggerydsutställningen men den planen är borta nu, det hinner man inte på två veckor. Vi ska dock börja dra igen så fort förkylningen är borta, man får ju ta lite hänsyn.

Nu är det ca 2 veckor kvar till Vaggeryd (26 april) och vi längtar massor! Ska bli så kul att ha valpträff och få lära känna de andra köparna och deras valpar! Det kommer bli ganska livat känns det som... Bara 5 dagar senare är det dags för Lövuddenutställningen (båda dessa är SPHK) så då får vi träffa uppfödare Fia igen och hennes hundar. 3 dagar efter den ska vi ställa på en SKK utställning så det blir en ganska fullspäckad vecka. Sedan är det lugnt hela sommaren innan höstens SPHK utställningar börjar.

Skriver mer sen!

// Jennie - dags att göra frukost.

Både fram och bak.

Häromdagen när jag åkte in till skolan för att lämna in c uppsatsen så låg jag bakom en lastbil som låg i 70 på 90 vägen. Jag låg bakom och väntade och väntade och när raksträckan kom så gasade jag på och körde om. Jag hadde precis hunnit om den när en sådan här klev ut på vägen ca 10 meter längre fram.

image289

Jag fick tvärbromsa och fick stopp på bilen precis framför älgfan. Bakom mig hörde jag lastbilen bromsa in och stannade precis bakom mig utan att åka in i mig. Jag hade nog änglavakt tror jag för det där kunde ha gått riktigt illa både framför mig och bakom mig.

Jag hade glömt hur stora älgar är, de är verkligen enorma. Bråttom hade han inte heller, stod makligt på vägen en stund och tittade på mig innan han behagade flytta på sig. Puh.

Senare berättade uppfödare Fia om hur älgar kan traska rätt in i hundspann och sparka hundarna. Nu vill jag inte ha en stuga i fjällen längre. Ingen får sparka på min Exxa!!

// Jennie - snart ska vi på vårmarknad :)


Morgonbestyr.

Idag ska Exxa få lite kött ihop med sina pärlor så just nu väntar vi på att det ska kallna. Exxa har NOLL tålamod. Först satte hon sig jämte mig och pep och la huvudet på mitt ben. När inte det funkade rusade hon ut i köket och satte sig på golvet i tiggposition och pep. När inte heller det funkade blev hon vansinng och rusade runt i lägenheten och vrålade och skrek, hoppade upp och ner i sofforna, sprang från rum till rum och bara brölade som en galen tjur. När inte heller det fungerade la hon sig surt ner på hallgolvet och ligger där just nu och suckar så att man tror att hennes bröstkorg ska brista. Ska kolla köttet nu om det är klart, bäst att passa på att ge henne det när hon är lugn och gör rätt.

// Jennie - Later.

Fun in the park.

Nyckelord: Bilder på Exxa.

Dessa bilder togs i parken igår. Enjoy :)


image283
image284

image286image285

Bilder från fältet.

Nyckelord: Bilder på Exxa.

Passade på att ta lite kort på Exxa igår när vi var ute. Det var ganska konstigt väder, fåglarna sjöng och det luktade vår medan himlen var mörkblå och dyster. Exxa var inte superpigg på att vara med på kort, hon ville hellre sitta och lukta med nosen i vädret men några bilder blev det iaf. Visst är hon väl lik pappa Fox? (www.exxa.se)

image278




image279



image281



image282

I gryningen vaknar vargarna.

Nyckelord: tidig väckning av vargungen, c uppsatsen, mask, parkbilder.

I morse väckte Exxa mig i ottan IGEN. Det var samma igår. Jag vet faktiskt inte vad hon vill, om hon vill säga god morgon eller bara vill kolla så att jag lever. Eller så vill hon inget alls och väcker mig - bara för att hon kan!! Hon kommer hoppande på min kropp och slickar mig i ansiktet och lekmorrar. Det intressanta är att när jag säger åt henne att lägga sig så gör hon det direkt och somnar om. Mycket underligt.

Det har varit ganska tyst i bloggen det sista som ni kanske har märkt, c uppsatsen skulle in i måndags så jag har suttit med den väääldigt mycket det sista. I måndags firade älsklingen och jag att skiten äntligen var inlämnad och igår sov jag nästan hela dagen förutom en liten tripp in till skolan för att hämta den uppsats som jag ska opponera på. Exxa var hur lugn som helst igår, det var som att hon fattade att jag var helt slut och inte mådde bra för förutom några korta promenader så låg hon på min mage hela dagen och slappade. Hon är för go...

Tror att det börjar bli dags för avmaskning igen, det ska göras strax innan 1 års sprutan. Exxa är nu 10 månader men hon har börjat käka gräs ute så vi får nog avmaska henne lite tidigare än planerat.

Igår när jag var i parken passade jag på att ta lite kort på Exxa, kommer lägga upp dem här sen, har dem på den stationära datorn. Men kommer gör de iaf :)

// Jennie - dags för frukost kanske?


Dagens bild 8 april 2008

Exxa när hon dragdebuterade i ett 10-spann. Springer jämte Vitims Björnbuse.

image277


Dagens bild 7 april 2008

Exxa och brorsan Syncro i bakgrunden.

image276

Vrål och skrik i Göteneskogen.

I fm var vi på första kontaktkurstillfället. Först fick vi hälsa på instruktörerna som tyckte att Exxa hade vuxit såå mycket sedan valpkursen, sedan gick vi en bit ut i skogen. Jag passade på att gå först eftersom Exxa skriker så annars, fick dock kolla bakåt då och då eftersom de andra hamnade lite på efterkälken. En av ledarna tyckte att det var passade att draghunden ledde gruppen, haha.

I skogen fick vi stanna och göra lite olika kontaktövningar, t ex skulle alla hundarna passera en på nära håll och då skulle man ha såpass kontakt med sin hund att hunden satt kvar vid sidan av en utan att försöka hälsa på eller följa efter de andra. Exxa skötte sig fint, ibland ställde hon sig upp men hon höll sig intill mig hela tiden.

Andra gången vi stannade var Exxa inte på humör längre, instruktörerna gick med långa grenar längs stigen och lockade med dem och Exxa som har så stark jaktinstinkt ville såklart fånga pinnarna. När hon inte fick det surnade hon till och när alla hundarna sedan passerade henne blev hon vansinnig och satte igång att vråla och skrika så det ekade i hela skogen. Två instruktörer skyndade till, jag tyckte det var ganska komiskt :) De sa att jag absolut inte fick ge med mig, "Jag vet" svarade jag lugnt, det är liksom inte första gången Exxa blir arg för att hon blir omsprungen... Båda hennes föräldrar är ju ledarhundar så det är väl det genetiska som sätter igång och spökar.
Hur som helst så väntade jag helt sonika på att Exxa skulle tystna och lugna sig, när hon gjorde det frågade jag henne om hon var med och sedan gick vi medan instruktörerna tjoade "BRAAAA" bakom oss. Jennie och Exxa kan faktiskt.

Vi kom fram till ett grustag och där fick vi göra fler kontaktövningar, det gick bra. Bl a skulle vi försöka lära in sitt med hjälp av en rörelse istället för ordet sitt, det fick man inte säga förrän hunden satte rumpan i backen. Exxa skötte sig fint. Sedan skulle hunden sitta still fastän andra hundar rörde sig runt den, det var ingen av de typ 25 hundarna som klarade det. Exxa klarade det på slutet, då kunde jag stå jämte henne med slakt koppel utan att hon rörde sig, hon är så duktig. Jag testade även att blanda med lite andra kommandon, det fungerade också fint. Vi tränade där nere en stund och sedan promenerade vi tillbaka. Denna gång fick Exxa inte gå först men hon var så trött att hon inte orkade skrika utan gick tämligen lugnt bredvid mig. Passade på att prata  lite med en av ledarna ang det här med att ha en Husky och träna lydnad, hon höll med om att vi skulle få jobba minst dubbelt så hårt som alla andra för att lyckas men att det inte var omöjligt. Men hon sa att vi får tänka oss för eftersom en del som funkar på vanliga lydnadshundar inte funkar på såna raser som Huskys och det vet vi ju såklart så man får väl sålla lite. Med massa jobb så ska det nog gå, fördelen är ju att Exxa är grymt smart och lär sig nya saker på några minuter.

Vi träffade även en kvinna som tidigare har haft Husky uppfödning i Dalarna, 36 stycken hade hon haft (!!!!). Hon kollade noga på Exxa och sa att hon tyckte att hon var ovanligt fin och välbyggd, jättekul att höra! :) Glömde dock fråga vad hennes kennel hette, får fråga nästa söndag.

// Jennie - vill inte göra klart c uppsatsen men måste... :(

Dagens bild 6 april 2008.


Exxa efter ett drag i mars 2008.

image275

Kontaktkurs.

Idag börjar kontaktkursen för mig och Exxa uppe på brukshundsklubben. Förväntningarna är lite blandade då jag knappt ätit något på tre dagar, mår illa och har en mage som en uppsvullen ballong men med lite smärtstillande ska det förhoppningsvis gå bra. Denna kurs ska lära oss att ha bättre kontakt utomhus bland andra hundar och övriga störningsmoment och det tror jag kommer bli väldigt nyttigt. Exxa är visserligen redan lätt att ta kontakt med utomhus men hennes sociala sida kan ibland ställa till det då hon så gärna vill fram och hälsa på folk och deras hundar så förhoppningsvis kommer vi ändå lära oss en del. Det är jag och Exxa som ska gå den men Micke kommer följa med varje gång ändå som sällskap och för att lära sig så att han kan träna med Exxa på hemmaplan efteråt.

Kursen börjar om en timme så nu är det dags att göra sig i ordning. Skriver mer sedan och berättar hur det gick.

// Jennie - på jakt efter Losec.

Dagens bild 5 april 2008.

Bättre sent än aldrig :)

Exxa som liten.

image274


Vatten vatten överallt, ingen droppe att dricka.

Nu när Exxas ben verkar vara återställda funderar vi så smått på att börja dra igen. Idag mår jag lite bättre så jag ska börja förlänga hennes promenader lite och så kanske vi kan börja dra igen nästa vecka. Tyvärr har ännu inte vår sele kommit. Vi beställde ju en för ett bra tag sedan och fick den lagom till inkörningen men den satt inte så bra på henne i rörelse.
Vi tog kontakt med företaget och bad om en mindre storlek, de sa att det skulle ta ca 3 veckor. Under tiden fick vi låna en sele av uppfödare Fia. Häromdagen hade fem veckor passerat och ännu ingen sele dykt upp så vi tog kontakt med företaget igen som skriver att de ska fixa det och skicka en i storlek L till oss. Vi höll på att sätta vårt te i halsen, vi skickade ju tillbaka den i strl M för att den var för stor och nu har de tydligen gjort en i strl L till oss. Suck.
Fick skriva tillbaka igen och förklara att vi ville ha en mindre storlek, inte en större. De skulle fixa det fick vi till svar så nu lär vi väl få vänta ytterligare några veckor innan den kommer. Det känns inte som att vi kommer köpa fler selar från detta företaget faktiskt, maken till strul...

// Jennie - idag ska uppsatsen granskas av handledaren, måste sätta fart!

Dagens bild 4 april 2008.

Exxa 9 veckor. Tagen under hennes tredje dag hemma hos oss.

image273


Stängda dörrar borde tydligen förbjudas.

Inga dörrar får stängas här hemma. Någonsin. Inte när man sitter i datarummet och försöker skriva sin c-uppsats. Inte när man går på toaletten och vill vara ifred för att bevara lite mystik i ens förhållande. Inte när man går ner i trapphuset för att slänga soporna. Inte när man tar ett viktigt telefonsamtal i ett annat rum och inte vill att personen ska höra "oooouuuuiiiiyyyyl" i bakgrunden var femte sekund. Dörrar är tydligen bara dekoration och ska inte användas. Alls.

Stänger man en dörr här hemma så dröjer det inte många sekunder innan den åker upp igen och ett litet vitt huvud med stora bruna ögon och en enorm nos sticks in i öppningen och blänger på en. "Ge fan i att stänga dörren" verkar Exxa tänka, iaf ser det ut så när hon blänger. "Det stör mig".

Ja... Tur att c uppsatsen snart måste vara klar, det är allt jag har att säga.

//
Jennie - gäsp.

Dagens bild 3 april 2008.


Exxa, 4½ månad gammal som springer som en galning på gräsmattan.

image272

Kvällsbilder.

Ikväll har Exxa fått springa lös en stund. Det är inte lätt att fånga en husky på bild, blir mest vita streck men här är några stycken bilder som blev bra iaf.

image270


image271

Dagens bild 2 april 2008.

Exxa ca 4 månader gammal. Taget under höstens första frostdag.

image269

Roliga saker i sikte.

Det ligger en hel del aktiviteter i Exxas framtid som just nu närmar sig med framsteg. På söndag är det dags för kontaktkursen på brukshundsklubben, det ska bli jättespännande att se vad den kommer att ge. Exxa och jag har bra kontakt både inne och ute när vi tränar men nu kommer vi vara omgivna av massa andra hundar så jag tror säkert att vi kommer lära oss massor. Exxa är ju otroligt social och ska hälsa på allt och alla så det kan nog vara nyttigt för henne att lära sig när det är lek och när det är träning. Ska vi dessutom kunna tävla sedan så måste vi båda två vara fokuserade trots störningsmoment. Tyvärr verkar det som att Exxas kompis Juni inte ska gå denna kurs men Erika (som äger Juni) har lovat mig att hon ska hjälpa mig att börja spåra mer seriöst med Exxa så det är jag jätteglad för.

Nu är det dessutom bara några veckor kvar till utställningen i Vaggeryd, önskar att tiden kunde gå lite fortare. Det ska bli kul att få träffa alla Exxas syskon, särskilt Matic och Syncro eftersom de redan hade flyttat när vi köpte Exxa. Syncro var den hund som vi fastnade för först när vi såg bilder på valparna då han såg ut som en stor nallebjörn, tror att Micke just då gärna ville ha en stor stark hane, lite macho :p
Det ska även bli skoj att få träffa Quadra då hon var den valp som uppfödare Fia hade valt ut till oss men sedan blev det ju inte så eftersom jag förälskade mig i Exxa istället.
Är ni nyfikna på hur syskonen ser ut så kan ni gå in på hemsidan www.exxa.se och klicka på "Om Exxa" och sedan "Exxas syskon".

Bara fem dagar efter Vaggeryd är det dags för utställningen i Lövudden dit vi också har anmält oss nu, det blir en ganska intensiv vecka :) Jag vet inte än om några av Exxas syskon är anmälda dit men jag skulle tippa på att några kommer iaf, det visar sig väl.


Nu ska jag försöka få i mig frukost, Micke ligger hemma med influensa och det verkar som att jag blivit smittad, har fått feber och magsmärtor och illamående, ligger här på soffan nu med Exxa jämte mig. Vi var ju sjuka förra veckan också, antar att Mickes immunförsvar var lågt när han gick till jobbet i måndags och då blev smittad igen. Känns kul med tanke på att jag MÅSTE sitta med c-uppsatsen hela dagen idag... :(

// Jennie - Hoppas att Exxa är lugn idag.


Dagens bild 1 april 2008.

Tänkte att vi skulle börja med dagens bild, ungefär som alla modebloggar har dagens outfit. Bilderna kommer vara från Exxas liv men inte i kronologisk ordning.


Dagens bild: Exxa 9 veckor. Tagen under hennes andra dag hemma hos oss.
image268

Bilden av framgång.

Ja-a... När man ser det här så vet man att man har lyckats!

SUPERGLAD!


HP/ BIR/ BIG 4
image265



Alla Exxas rosetter hittills
image266


Fler bilder med Exxa och hennes rosetter kommer.

// Jennie - dags att plugga igen!

Oväntad utställning med oväntat resultat.

För ett tag sedan anmälde vi oss till en utställning i Ludvika som skulle gå av stapeln 29 mars men efter utställningen i Växjö när vi såg att Exxa var skadad så visste vi inte om vi skulle kunna åka. Ni som följer bloggen vet att Exxa fick vila i ca 1½ vecka och i mitten av förra veckan började vi gå lite längre promenader med henne, testade traven, stretchade osv. I fredags såg steget 100 gånger bättre ut, det såg ut som det brukar göra, så vi bestämde oss sent på kvällen för att åka till Ludvika ändå. Vi sa att vi skulle åka totalt utan förväntningar, enbart för att få ett expertutlåtande på steget, man blir ju så subjektiv när det gäller ens eget djur... Sagt och gjort, det blev tidigt i säng med ett alarm på halv sju.

Från Götene tog det ca 3 timmar upp till Ludvika, Exxa åkte i sin nya bilsele och jag satt jämte henne i baksätet, det gick kanon. På något sätt verkar det påminna henne om att ligga hemma i soffan. Vi var framme ca 10.45 och skulle enligt beräknad tid inte ställa förrän vid 12.30 men när vi kom dit var det mååånga kvar före oss då de slog ihop grupp 1 och 5 (som vi tillhör) till en enda stor grupp istället och så fick man ställa efter rasnamnet. Eftersom Exxa är en Siberian så var vi 4:e rasen från sista att ställa. Det gjorde inte oss något alls eftersom vi då hade ännu mera tid på oss att värma upp Exxa. Utställningen hölls i ishallen och den var precis full med folk och hundar, det var över 400 stycken totalt som slogs om rosetterna. Vi tog det lugnt en bra stund, Exxa fick äta och dricka, hälsa på lite folk och hundar och sedan ligga i sin bur och slappa. Hon bredde ut sig rejält och låg där och halvsov, klassisk bild av totalt lugn. Vi passade på att hälsa på lite andra huskyfolk, efter en del utställningar har man börjat känna igen folk och från vilken kennel de kommer från. Exxa var den enda draghuskyn så det kändes ju sådär men egentligen brydde vi oss inte så mycket den här gången, vi ville bara veta hur hennes steg såg ut i domarens ögon.

Under förmiddagen kom det fram både huskyfolk och vanligt folk och undrade hur vi burit oss åt för att få Exxa så lugn, folk sa saker som "Guuud vilken lugn och trevlig hund" eller "Är det verkligen en draghusky, hon som är så lugn?" och "Hon är verkligen jättetrevlig på alla sätt, det ska ni vara stolta över" och det var vi verkligen. Exxa skötte sig så jäkla bra! Vi var faktiskt ganska malliga :)

När det började närma sig vår tur värmde vi först upp henne ute, sedan inomhus, sedan stretchade vi henne ordentligt och därefter värmde vi i korridoren med några vändor snabb trav. Jag tyckte det såg perfekt ut och hon var så uppmärksam och duktig, det kändes kanon! Vi passade även på att testa ringen när det var paus eftersom golvet var snorhalt, inomhusutställningar är verkligen inte gjorda för huskys... De hade lagt ut mattor men bara i en sjua vilket innebär att tre av fyra sidor av ringen var hala, det kändes ju inte så kul när man har en hund som precis har varit skadad. Exxa halkade lite men inte så farligt då vi travade väääldigt lugnt och försiktigt.
Det var massa folk runt vår ring så jag fick faktiskt tränga mig fram strax innan vi skulle in, att det snart var vår tur verkade folk inte bry sig om så jag armbågade mig helt sonika fram och tog plats och väntade på vår tur.

Vår tur kom och Exxa och jag sprang in i ringen på mattan som ledde fram till domaren ungefär som "Tjo, här kommer vi!". Domaren hälsade och bad mig trava med henne i ringen "Men ta det lugnt för guds skull för det är halt". Jo tack. Men jag hade en strategi, vi tog det sakta på det hala men när vi kom till långsidan där mattan låg frågade jag Exxa om hon var med och sedan satte vi fart som om vi hade en blåslampa bakom oss, hej vad det gick! Sedan fick vi springa fram och tillbaka en gång i "sjuan" och därefter ställde jag upp henne framför domaren. Exxa ställde sig perfekt själv och stod precis still, bara tittade på mig trots att ringen var omgiven av massa folk och hundar som skällde och pep och bråkade, det var inte illa av henne! "Jaa hon är en aning varglik" säger domaren till sin sekreterare som skrev kritiken och jag hajade till och tänkte va faan... Kollar upp och möter domarens blick som börjar flina brett och då började jag också le vilket senare övergår i skratt när domaren säger till sin sekreterare "Nej nej, skriv inte det, det var ett skämt". Han var cool.

Sedan stängde jag av öronen och fokuserade enbart på Exxa och att hålla ögonkontakt med henne. En och annan köttbullebit fick hon också för att veta att hon gjorde rätt. Vad tycker han om steget, vad tycker han om steget upprepades i skallen på mig till domaren kommer fram med en HP rosett. YES, vi gick vidare och sedan när vi fick BIR rosetten (alltså bäst i rasen) så trodde jag att jag skulle svimma. Jag nästan ryckte åt mig den och hörde domaren säga "Grattis till en jätte, jättefin hund" innan jag störtade ut ur ringen fram till Micke som stod och tog kort. Ett strålande leende hann jag dock ge domaren men jag glömde totalt bort att skaka hans hand (tror jag!!). Haha, in your faces, showhuskys! (Förlåt)

image264


Micke tog Exxa och försökte bana sig ut bland allt folk och jag ropade att han skulle stanna och så överföll vi Exxa med pussar och kramar. Exxa fattade förmodligen ingenting men det är ju alltid kul att få beröm så hon slickade oss på våra näsor. Sedan hör jag någon ropa "Stoooop, stopp, stopp, stopp. stopp lilla vän, du ska in igen!" och jag får syn på sekreteraren som kommer springande och tar tag i mig. "Till gruppfinalen menar du?" frågar jag, "det vet jag, jag ska inte försvinna". "Vad bra, du såg ut som att du var på väg att springa bort" säger hon och så skrattade vi allihop. Jag såg nog ganska kul ut när jag störtade ut ur ringen med någon slags blandning av kängruhopp och glädjeskutt, så jag kan förstå att de blev lite oroliga, haha. Inte så proffsigt av  mig men vad fan, jag var ju överlycklig. Dessutom tror jag att de uppskattade mitt humör till skillnad från alla andra som tog emot sina rosetter med ett stenansikte.

Det blev en kort väntan med några gratulationer från lite huskyfolk (jag var glad att jag tidigare har grattat dem när de har placerat sig över Exxa) och jag babblade något om att jag struntade i om vi blev utplockade först ur gruppen och det hade jag faktiskt gjort då jag var SKITNÖJD med våra rosetter, vi kämpade för dem!
Sedan var det dags att gå in igen och ringen var helt full med hundar så jag insåg redan då att jag inte skulle kunna visa upp Exxas steg igen då alla stod ganska tätt men domaren hade ju redan sett henne springa så... Han bad alla att gå ett varv och sedan började han plocka ut hund efter hund. När vi bara var fem kvar i ringen tänkte jag "Wow, BIG 5 är ju toppenbra" men icke för vi blev BIG 4!! :) Av alla dessa hundar så går en Siberian Husky, en DRAG-husky dessutom och blir 4:a av alla dessa hundar!!! Helt otroligt!!! När jag fick den fina rosetten sa domaren "Kom tillbaka och ställ för mig om ett halvår när hon blivit stor för då kommer hon vara livsfarlig" och jag skakade hans hand så att den nästan gick av och log från öra till öra och tänkte "Stor? Vuxen heter det väl?!" Typiskt mig att tänka på sånt när vi precis har fått en SUPERFIN placering :)


Exxas kritik: "" En grandios och mycket feminin sund tik. Välformat feminint huvud, vackra öron och ögon. Bra bett. Stark rygg, välbyggd svans. Mycket bra över och underlinje. Bra vinklar fram och bak. Korrekt front. Rör sig förtjänstfullt och bra sett från sidan med mycket god parallellitet. Trevligt visad. Mycket tilltalande valp".


Vi skuttade ut ur ringen, Exxa fick godis och vatten och massa pussar och sedan fick hon lägga sig i buren lite medan Micke firade orgier i butiken som sålde hundgrejer. Exxa fick en större bilsele och en jättestor och tjock ny dyna att ligga på. Sedan pratade vi ytterligare med lite folk som grattade en gång till och efter det var det dags att packa ihop och åka hem 3 rosetter rikare (Vinnaren blev förresten en chowchow och tvåa och trea blev en eurasier och en basenji, lite osäker på stavningen men ni fattar väl).
Vi var så lyckliga och Exxa dödstrött, hon sov nästan hela vägen hem. Inte förrän vid 15.15 kom vi på att vi inte hade ätit något... Hm. Vi stannade vid ett McDonalds och Exxa fick (efter lite bortplock) en alldeles egen hamburgade som jag bröt i små bitar och gav henne. Hon rapade nöjt efteråt och somnade. Vi ville hem så fort gick det...

Micke: Fan en kamera. Håller för ansiktet.

Jag håller också för mitt ansikte.

Micke: Varför håller du för ansiktet?

Jag: För jag har inget smink på mig...

Så kan det gå när man är dödstrött och lite lullig i huvudet av lycka.

// Jennie - supertaggad inför Vaggeryd nu, akta er :)

PS. Fler bilder kommer! Ds.




RSS 2.0