Första cykeldraget med tvåspann.

Igår kväll drog vi med Exxa och Silve tillsammans för första gången. Vädret har ju varit alldeles för varmt den senaste veckan men igår kväll var det såpass svalt att vi kunde dra. Stack ut till spåret vid 20 tiden, ganska lagom. Det var inga problem att sela på hundarna, Exxa visste precis vad det var som gällde och när selarna plockades fram började Silve gny och pipa av otålighet. Vi satte ihop dem med en länk och sedan bar det av.

Exxa skötte sig toppen, drog och stretade som en liten kämpe. Hon var hela tiden ca ett steg före Silve, hon skulle vara först helt enkelt och på sätt och vis var det kul att se för det tyder ju på att hon har ledaregenskaper.

Silve var också duktig men visst fuskade han ibland och bara sprang med utan att dra, man kunde se att hans lina slaknade lite då och då, lilla "herr bekväm".


Här kommer de!
image337

Vi stannade och pausade en stund innan vi vände hemåt igen. På tillbakavägen var Exxa och Silve väldigt samspelta och jobbade riktigt fint sida vid sida, jättekul att se!

image338

I morgon börjar jag på mitt nya jobb (Fick 2 jobb i tisdags) så det ska bli spännande. Hade inte räknat med att börja så tidigt, tar ju inte examen förrän 29/5 så i morgon ska Mickes mamma passa hundarna medan jag är iväg och jobbar. Tror det kommer gå jättebra för henne, båda hundarna är ju så snälla och lätta att ha att göra med...

// Jennie - ska njuta av att få lov att slappa idag :)

Kommentarer
Postat av: matte

vilken fiffig anordning till cykeln! kom att tänka på att det ju vore ett bra sätt att motionera andra typer av hundar också. Som har
mycket energi,
..istället för att springa bredvid cykeln så får de ett jobb.

2008-04-24 @ 13:21:43
URL: http://femtinio.blogg.se
Postat av: Lanah

sv: ja, men jag ska kämpa på. =)

2008-04-24 @ 18:44:27
URL: http://laanah.blogg.se
Postat av: Susanne

Svar: Ja den är bra cool haha ^^ härliga bilder, dem ser så söta och starka ut! yeaaaah. Hoppas du haft en trevlig dag :)

2008-04-24 @ 23:24:57
URL: http://littlemisschatterbox.blogg.se
Postat av: tilda

så där borde man ha det på cykelträningarna! hehe
söta de är =)

2008-04-28 @ 18:20:14
URL: http://enidrottandeflicka.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0