En rejäl vurpa.

När solen var på väg ner och färgade himlen röd tog vi på oss ytterkläderna och traskade ut med lilla Exxa. Hon fick vara lös på fältet en stund, nu när trotsåldern är igång har vi henne bara lös när vi båda två är med, det gäller ju att skapa förutsättningar för hunden att göra rätt.

Exxa skuttade glatt iväg och fick efter en stund upp farten rejält och sprang i stora cirklar runt oss. Schwoop sa det och sedan rullade Exxa runt på backen. Hon vurpade och det rejält, hon rullade runt i 1½ varv innan hon tog sig  upp på fötter (eller tassar kanske) igen. Där stod hon och såg perplex ut en liten stund. Vi ropade på henne och hon kom direkt, stannade vid våra fötter och såg snopen ut. Smutsig blev hon också, mer brun än vitgrå för tillfället. När vi märkte att hon inte var skadad kom skrattet, jag skrattade så tårarna rann. Behöver jag nämna att Exxa sprang betydligt lugnare sedan...?

Varit en lugn dag hemma med filmtittande och bus med nya leksaken idag. Vovven är fortfarande trött efter igår.

I morgon kommer förhoppningsvis vår sele, har väntat på den i 2½ vecka nu... Hoppas bara att vi hinner dra i veckan, är ju lite svårt när Micke jobbar hela dagarna. Kanske hinner vi om vi åker till gamla järnvägen direkt när Micke kommer hem, solen går ju inte ner helt förrän vid 17.30. Tänk om man hade hus med bra vägar runt omkring...... *drömmer*

// Jennie - mys med familjen ikväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0