Fanklubbens första steg.

Eftersom Exxa blivit en sådan kändis var vi ju tvungna att stötta henne lite. Hädanefter ska vi ha på oss dessa överallt:



Hör av er om ni vill ha en :)

Exxa träffar fans.

Idag vid halv elva när Exxa och jag tog vår "morgonpromenad" träffade vi en kvinna i parken.

K: Nej men...! Det är ju Exxa!
J: Eh... hehe, ja?
K: Oh jag älskar er blogg, jag och min syster läser den nästan varje dag!
J: Vad trevligt! (glad)
K: Ni har varit lite dåliga på att blogga det sista...
J: Hehe... ja...
K: Fast nu kan du ju blogga om det här!

Sagt och gjort :)

Vi blir alltid lika förvånade när folk känner igen oss och Exxa. Vi kan nästan inte gå utanför dörren utan att folk kommer fram och pratar om bloggen, eller Exxa eller bara vill tala om hur fin hon är. Det tackar man ju inte nej till direkt, som ägare tröttnar man aldrig. Så fortsätt smickra henne, tack!


// Jennie - frukostdags


Makliga Exxa!

Exxa njuter av tillvaron just nu, en mer bekväm hund får man leta efter. De senaste nätterna har hon legat i sängen jämte oss hela tiden och vägrat gå upp på morgonen  när husse gör sig redo för jobbet. Innan tog Micke alltid ut henne för en snabbkiss vid 6-tiden men nu vill inte Exxa det mer, det är knappt att hon orkar glutta på ena ögonlocket när husse går upp...
Hon verkar inte heller ha något emot att ligga obekvämt. Igår kväll la hon sig innan oss (vi har ingen "varsågod-regel" när det gäller sängen) vilket innebar att hon låg ganska mycket i vägen när det var dags för oss att krypa ner. Jag puttade lite på henne, ingen reaktion. Jag sa då hennes namn och klappade henne, ingen reaktion. Okej, dags för mer drastiska metoder. Jag lyfte på täcket och drog lite i det, ingen reaktion. Då kröp jag helt sonika ner i sängen och körde in mina fötter under henne med förhoppningen att hon skulle ligga obekvämt och därmed vilja flytta sig. Pöh. Exxa gottade ner sig rejält och stönade av välbehag. Tack för det. Då lyfte jag henne och flyttade henne några dm åt sidan, Exxa smågnällde irriterat men la sig till rätta på den nya platsen. Då insåg jag att jag hade glömt att ladda mobilen och gick upp för att göra det. Och när jag kom tillbaka... tror ni inte att hundkräket hade flyttat på sig och lagt sig på min sida igen?!?! Brett ut sig som en jäkla pascha hade hon också gjort... Ååååhhh!

Sovmorgon är något som Exxa gillar, hon har numera inga problem att sova framtill 11-12 på "morgonen". Men när hon väl vaknat då är det bråttom ut, ojoj! Det är knappt att matte får ta på sig kläder, det är bara att hoppa i jeansen medan Exxa springer fram och tillbaka över golvet och tjatar och pratar som bara hon kan. Exxa är allt en riktig liten personlighet :)

Ibland känns det som att hon är för mänsklig men å andra sidan så funkar det ju för oss så som vi har det nu. Men visst ser vi fram emot dagen då vi har hus och en liten huskykompis till Exxa så att hon får vara hund och prata hundspråk lite också. Den dagen kommer förhoppningsvis nästa sommar då Exxa är 2 år och tillräckligt vuxen för att fostra en ny liten busvarg :)

// Jennie - "The last legion" ikväll.

Vad sjutton händer i Götene?!

En hel del läsare undrar vad som har hänt eftersom vi bloggat så lite det sista. Ja, vi lever. Exxa också. Vi är friska och har det bra. Vi har varken flyttat, tröttnat på att blogga, eller gått i ide. Vi jobbar. Mycket. Och de dagarna som vi inte jobbar är vi ute på grejer hela familjen (utflykter, dragturer osv) och har därför varit ganska upptagna. Men vi ska bättra oss :)

Svårt att berätta saker som har hänt  nu ett tag senare då man glömmer ganska lätt vad man har för sig. Livet går sin gilla gång helt enkelt. Jag jobbar på det jobbet jag fick i april, trivs riktigt bra och lär mig massor. Micke jobbar på JULA som vanligt och trivs som fisken i vattnet. Och bloggens stjärna Exxa har det toppen på alla sätt:

Hon har fyllt 1 år och blivit stor... Hon har även fått sin 1-årssspruta och vi måste erkänna att hon är toppenduktig, vår veterinär tycker att det aldrig är några bekymmer med henne, bara att stoppa in nålen och trycka :) Exxa sitter där och luktar och reagerar inte för fem öre.

Hon har även fällt det mesta av sin vinterpäls nu, vi har haft några "groomingdagar" där vi har borstat, borstat och borstat henne, vi snackar ica-kassar fulla med vitt fluffig huskypäls. Skönt för henne att bli av med den nu inför sommaren. Men shiiiit så liten hon ser ut nu, som en liten speta som vi säger här nere :) Tur att det dröjer till hösten till nästa utställning.

Exxa är hos Mickes päron 1-2 dagar i veckan, de dagarna som jag jobbar under dagen och trivs jättebra hos dem så det känns gött. Övriga dagar när jag jobbar kväll, natt eller är ledig så är hon hemma med mig, gottar sig i soffan och går långa promenader i solen. På morgonen när vi vaknar ligger hon alltid intill oss och myser innan hon får ett busryck; vi snackar lustiga ljud, viftande tassar, hopp på husses och mattes magar, små nyp i våra öron... Hon är för härlig, underbart att vakna med ett skratt varje morgon.

Jaa... det var en liten uppdatering. Hoppas att alla läsare har en fin midsommarhelg!

// Jennie - slappdag idag med film i soffan.

Bilder från fotograferingen del 2






Jag trodde det skulle bli svårt att få Exxa att stå fint med tanke på värmen men det var inga problem. Är jättenöjd med bilderna trots att hon står i en uppförsbacke, det syns ju på korten också :)  Hon är så fint byggd, vår lilla tjej!







Frida frågade oss om Exxa kunde något trick som vi ville få med på bild. Tass kan hon ju förstås sa vi... Frida undrade då om hon kunde det utan att vi satt framför henne. Det har vi aldrig testat med Exxa innan men försöka går ju sa vi och så testade vi. Exxa kunde! Hon är så himla smart, hon lärde sig det på någon minut bara och Frida förevigade händelsen:








Det blev även en del roliga bilder. Den här är nog den bästa bilden jag någonsin sett på någon hund:






Nu har ni fått se en hel del bilder, visst är de fina?! Det var en jättetrevlig stund, Frida hade tålamod som få och Exxa fick leka och dricka vatten emellanåt så att hon inte skulle tröttna men det gick verkligen superbra, vår lilla diva gillar att visa upp sig. Vi passade även på att fråga Frida om hon ville fota Exxa igen och det ville hon så det är vi jätteglada för!

Tack snälla Frida för alla fina bilder, vi kunde inte vara mer nöjda än vad vi är!

Nu ska vi framkalla alla bilder och även göra några förstoringar till våra väggar. Kan ju säga att vi har en hel del att välja på nu...!!

Vilken bild ur dessa 2 inlägg är din favorit?

//
Jennie - ledig idag!

Bilder från fotograferingen.

I lördags fotades alltså Exxa av Frida Engman i Lidköping. Vi träffades på Lidköpings BK eftersom vi ville ha bilder utan koppel eller halsband och det visade sig vara en jättebra plats då vi var helt själva där under hela fotostunden. Vi kom dit lite före och passade på att rasta Exxa och kasta lite boll med slungan som Exxa älskar. Efter bara några minuter dök Frida och hennes mamma upp och sedan blev det lite klapp och lite prat innan vi satte igång. Vi ville ha lite varierande bilder och det fick vi verkligen, 97 bilder blev det till slut! Vi kan såklart inte lägga upp alla men en del får ni se iaf.





Vi började med lite porträttbilder och Exxa var jätteduktig och satt fint och visade upp sig. Det var oerhört varmt så tungan kom med på nästan alla bilder men det var ju knappast oväntat :) Sedan blev det några sitt och liggbilder:








I nästa inlägg blir det fler bilder, bl a ståbilder, springbilder. Det blir även en del komiska bilder samt bilder på ett trick som Exxa lärde sig under fotograferingen!!

Helgens äventyr.

I lördags fm var Exxas "mormor" här och hälsade på, hon mådde inte så bra så Exxa tog hand om henne lite och delade sin lunch med henne... eller var det tvärtom? :)

Detta gjorde oss lite sena till fotograferingen men som tur var gjorde det inget, vi hann faktiskt fram före fotograf Frida vilket var toppen för då hann Exxa bekanta sig med omgivningen lite. Mer om detta äventyr i morgon plus utlovade bilder!

Efter fotona var tagna åkte vi vidare till Erika, Fredrik och Juni där det blev bus för hela slanten. Juni är himla rolig att leka med tycker Exxa! Vi hade bokat bord vid 21 och när vi lämnade hundarna hemma började Exxa skrika så det ekade i hela huset. Vi blev lite bekymrade för grannarna och stod kvar en stund utanför och lyssnade innan vi traskade bort till café & bar, Exxa brukar aldrig låta när vi lämnar henna i vanliga fall men detta var ju lite speciellt eftersom hon inte var hemma. Men hon hade som sagt Juni att leka med plus en himla massa märgben och annat gott. När vi kom tillbaka vid 24-tiden var det tyst iaf, skönt :) Det var två glada vovvar som mötte oss i dörren och hetsade varandra till ytterligare bus innan det var natti nattidags. Vi sov i deras bäddsoffa och Exxa flyttade runt lite under natten, ibland låg hon på mina fötter, ibland mellan Micke och mig, ibland på golvet och en eller ett par gånger försökte hon hoppa upp i sängen hos Juni och hennes matte och husse men åkte snöpligen ner igen.

Dagen därpå (alltså idag) blev det en lång morgonpromenad och frukost innan det var dags att åka till fotograf Frida och hämta bilderna för att sedan åka hem igen. Så fort vi kom hem traskade Exxa en sväng till köket innan hon hoppade upp i soffan och la sig med en belåten suck och somnade.

Tack Erika, Fredrik och Juni för en trevlig helg!!




RSS 2.0