Favorit i repris.

Suttit och läst igenom gamla blogginlägg från tiden då vi precis hade skaffat Exxa och hittade ett ganska roligt som faktiskt stämmer än idag. Exxa är precis likadan nu som då och det känns väldigt bra. Här kommer det:Lilla "Exxa Spexxa" är som tidigare konstaterat ingen vanlig valp. Här kommer en lista över några av hennes mer extrema personlighetsdrag:

*Sakletare - nosen och nyfikenheten leder henne till de mest konstiga ställen där hon hittar de mest konstiga saker. Jag kan ha letat efter en sak i över en vecka och så fort jag irriterat frågar mig själv ut i luften vart fasen ***** är så tittar hon upp, springer iväg och kommer sedan skuttande med saken i munnen. Antingen så är hon extremt intelligent och en smula synsk och vi borde börja ta betalt för att överhuvudtaget visa upp henne (Cirkus Exxa - det vore väl något?!) eller så är hon så satans smart och manipulativ att hon gömmer saken för att sedan kunna visa fram den i rätt ögonblick i utbyte mot godis. Jag har börjat luta åt det sista alternativet. Hon hittar även saker man inte har letat efter. Häromdagen kom hon springande ute på gräsmattan med en 50-lapp i munnen och släppte den framför fötterna på mig. Det blev hundgodis för hela slanten.

*Städerska - med tungan som verktyg städar Exxa systematiskt hela lägenheten, allt från golvlister till element får sig en omgång då och då. Smakar dammet verkligen gott eller är hon så estetisk av sig att hon helt enkelt inte står ut med dammet som hon hittar? Ja, det är frågan... Hur som helst vore jag tacksam om hon även började städa upp sina hårstrån som ligger här och där men det kommer kanske så småningom.

*Dokumentförstörare - Ja, en sådan behöver vi inte köpa någon så länge vi har Exxa. Hon verkar finna ett våldsamt nöje i att riva sönder kartong, papper och toalettrullar till mikroskopiska små bitar som sedan hamnar över hela lägengeten. Än så länge är det inga viktiga papper som har förvandlats till pappersmjöl, peppar peppar...

*Godisgris - allt godis går ner och allt godis ska enligt Exxa tillfalla Exxa! Det är slut på långa hemmakvällar framför en bra film med näven i godisburken, Exxas nos är redan där och tar upp all plats!! Hon har helt klart förstört konceptet med filmkvällar då en dragkamp om chipspåsen tar bort en del av den harmoni som tidigare förknippades med dessa kvällar.

*Matvrak - all mat är god. Nja, det vill säga all mat som husse och matte äter. Det kvittar om det är gurka, det är ändå godare än hundpärlorna enligt Exxa. Jag har aldrig träffat en hund som är så otroligt matglad, det kanske beror på att hon var kullens minsting och nu tar igen all missad mat. Med råge.

*Moraltant - folk som inte uppför sig ska skällas på! Exxa är väldigt social mot alla djur och alla människor och anser som så många andra att det hör till god uppfostran att man hälsar trevligt på varandra när man möts. Nu finns det ju människor som bara passerar henne på gatan, de är inte många kan jag erkänna men de finns och det tycker Exxa inte om!! Går folk bara förbi vänder sig Exxa om och skäller efter dem, ett riktigt mörkt ilsket skall ungefär som "guuuud vad oartig du är, har du inte fått någon uppfostran?! Nänä, det är du som förlorar på det så skyll dig själv då!!" och sedan traskar hon vidare med nosen högt i vädret.

*Diva - har man det ska det visas upp. Exxa är väldigt fin att titta på och det verkar som att hon är fullt medveten om det för hon kan plocka fram en riktig överlägsen attityd där hon travar sakta med huvudet och svansen högt lyftade och schvung i steget, fylld av elegans och grace. "Titta på mig b*tch, titta vad jag kan!"

Ta nu alla dessa personlighetsdrag och blanda dem med vanliga valp/hundegenskaper som gosighet, rarhet, snällhet... ja där har ni Exxa. Och våra vänner undrar vad det är som gör att vi knappt har tid med dem längre... hallå eller, läs ovan igen och fundera =)

Kommentarer
Postat av: sandra

Svar: Ja visst är den? Kate Winslet är grym!
Haha, söta personlighetsdrag. Kul!

2008-05-12 @ 11:49:57
URL: http://froggie.blogg.se
Postat av: Nadia

Jadå, det har det allt vart :)

Hur
var din helg då? :D

KRAM

2008-05-12 @ 11:55:07
URL: http://nadiasvensk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0