Kontaktkurs del 1.

Idag var det dags för kontaktkurs igen. Egentligen skulle vi varit på en utställning i Småland idag men vi orkade faktiskt inte, har ju varit på 2 stycken under en vecka så vi kände att det fick räcka. Därför blev det alltså så att vi åkte upp till klubben istället. Instruktörerna blev lite förvånade och sa att "men ni ska ju inte vara här... fast ni är varmt välkomna". Som vanligt började vi med att traska ut i skogen och gjorde lite kontaktövningar. Exxa var piggelin och ville hellre dra än titta på matte men som alltid så börjar hon jobba efter en stunds dragande. Vi fick sedan öva på naturens hinder dvs klättra upp på stubbar, stenar, trädstammar osv och Exxa skötte sig galant, hon har inga som helst problem med det utan hoppar glatt upp. Däremot letade hon efter godis för förra gången fick vi ju gömma godis på stubbar - vilket minne hon har!!

Efter det var det dags för en "lämna" övning som går ut på att man ska kunna binda sin hund vid ett träd och gå därifrån. Exxa tyckte inte alls att den övningen var kul och skrek så det ekade i skogen, alla andra kom av sig och tittade bara på oss :) Man skulle gå några steg, stanna och sedan backa tillbaka och först när hunden är tyst och lugn fick man vända sig om och ge hunden ögonkontakt och beröm. Exxa var mycket missnöjd och löste det på sitt eget lilla sätt genom att helt sonika köra in sitt huvud mellan mina ben och titta upp på mitt ansikte underifrån. Alla skrattade som galna och vi frågade skämtsamt instruktörerna vad som står i boken att man ska göra när detta händer men de hade inget svar på det för det som Exxa gjorde var inte så vanligt, haha. Vi fick testa några gånger till och det gick bättre och bättre.

Sedan var det dags för att hälsa på andra mattar och hussar och få sin egen hund att stanna vid sidan och inte gå fram eller försöka busa med de andra hundarna, det skötte Exxa finfint. Sedan var det dags att hoppa upp på lite stubbar och stenar igen innan vi gick tillbaka till klubbhuset för lite teori. Vi satte först in Exxa i bilen men ångrade oss, det var så varmt och det kändes inte bra även om vi hade rutorna nere så vi tog med henne in istället. Idag fick vi lära oss om stress, inget nytt direkt och givetvis så kom det här med att "om hunden ser en hare så ska den kunna stanna kvar" upp och jag protesterade faktiskt mot detta idag. Jag förklarade att man inte kan dra alla hundar över en kam och sa att jag kan ha 1000 bollar och 1000 godissorter i handen, Exxa kommer ändå sticka efter haren eftersom huskys har så starkt jaktbeteende. Jag är inte riktigt säker på att det gick in hos alla men lite tror jag att de fattade iaf :)

Efter detta fick hundarna vatten och sedan var det ut på planen som gällde.

Fortsättning följer, måste laga mat samtidigt :)

// Jennie

Kommentarer
Postat av: DENISE DORNELL

ja de e klart ja tycker hoppning e kul, annars skulle ja inte hålla på:) aa ja gillar både cola och annanas/lime :)
Ha en finfin söndag!

2008-05-04 @ 15:17:58
URL: http://dld.blogg.se
Postat av: N I C O L E

Okej :) gick det bra? nä det är en bistadsrätt vi var på visning i dag så vi får se om vi köper den :) hehe kanske dags att flytta hemifrån "blandade känslor" bo du hemma eller ensam? Kram

2008-05-04 @ 15:23:17
URL: http://kiwiz.blogg.se
Postat av: JOSEFINE

svar: min helg har varit ok. mår inte så bra men det löser sig hoppas jag

2008-05-04 @ 15:34:46
URL: http://josefiner.blogg.se
Postat av: E L L I N O R

Ja då, jag har haft en underbar helg :D Jätte skoj xD Gud vad smart Exxa är, kika upp mellan dina ben. Det skulle jag vilja ha sett! :)

2008-05-04 @ 15:41:20
URL: http://www.ellinorber.blogg.se
Postat av: E L L I N O R

Åh, jag älskar Exxa & din design. Skulle du vilja hjälpa mig att designa om min? ;)

2008-05-04 @ 15:42:31
URL: http://www.ellinorber.blogg.se
Postat av: Kattis

Åh, min lilla hund skulle verkligen behöva lite träning. eller mycket. Men sånt kom på skam när den stora kom. Hon behövde bygga upp sitt självförtoende så valpen fick bara hänga med.
Valpen är 4år idag, hihi
Må gott!

2008-05-04 @ 15:42:32
URL: http://kattis11.blogg.se
Postat av: TooBlessed

Kanske borde se den då..!

2008-05-04 @ 16:11:42
URL: http://tooblessed.blogg.se
Postat av: tilda

helgen har varit kanon! :D
eran lika så?

2008-05-04 @ 17:00:04
URL: http://enidrottandeflicka.blogg.se
Postat av: Azra

Sv: Jo jag tackar, hälgen har bara varit så himla kul, lite synd nu bara när man får den där lov-kännslan att man måste till skolan imorgon. Er blogg är väldigt interessant, läser dagligen. Det var mucho roligt på karusellerna. Ha en fortsatt trevlig hälg.

2008-05-04 @ 17:01:55
URL: http://azriiic.blogg.se
Postat av: Ragnaa

Hon verkar vara en jättehärlig hund!

2008-05-04 @ 17:46:32
URL: http://ragnaa.blogg.se.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0