Ska köpas ASAP.



En sån här sak ska vi köpa till nya bilen.
Pris: 4900 kr.

Som hittat eller vad säger ni? Jaja, huvudsaken är ju att Exxa är säker i bilen.

Drag och en pytteliten valpträff.




Igår blev det drag igen, vi ligger på runt 3-4 ggr jämt per vecka nu. Distanserna är väl inte så mycket att tala om, vi tar det långsamt och metrarna klättrar sakta men säkert uppåt. Igår blev det drag i en slingerbana, massa svängar hit och dit, perfekt. Exxa knatar på som den lilla kämpe hon är, nu för tiden kollar hon aldrig bakåt på oss utan har huvudet framåt hela tiden. Vår duktiga lilla tjej! Igår blev distansen 3.5 km utan stopp (som vanligt, här är det framåt som gäller!).

Väl hemma käkade hon kött och torrfoder som en galning innan hon slocknade på balkongen. Men det blev liiite ensamt där ute så efter en stund hamnade hon på sovrumsgolvet istället. Där låg hon resten av kvällen och stönade och gottade sig. Det var knappt att hon ville ut och kissa en sista gång innan läggdags, var bara mattes glada röstläge som till slut övertalade henne :)

Igår pratade vi också med Exxas syster Visko och hennes flock om utställningen den 26 okt som vi alla ska åka på. Eftersom vi har ca 30 mil dit enkel resa ska vi få bo hos Visko över natten, kommer nog bli livat :) Ska bli jättekul att se hur Visko är på hemmaplan, förhoppningsvis hinner vi dra gemensamt också.

// Jennie - jobbdags

Helgen i bilder.





Igår var vi alltså uppe vid stenbrottet och fotade lite. Till en början fick Exxa vara kopplad då vi dels inte visste hur mkt djur som var där uppe och dels för att en polarkompis aka samojed traskade omkring en bit bort. Blev ca 100 kort totalt, bjuder på några iaf :)
Efter ett tag fick Exxa vara lös. Som huskyägare är man ju alltid lite försiktig med det där men hon sköter sig så bra lös än så länge så då är det okej tycker vi. EN gång har hon stuckit när hon var lös pga en hare, annars kommer hon alltid när vi ropar. Det är bara att hoppas på att det fortsätter så!































Nya bilen i bakgrunden


Såhär trött blir man av att jaga pinnar...


Agilitykurs!

Minns ni att jag i inlägget "Götene hundklubb får upprättelse" nämnde att jag hade fått ett hett tips? Det heta tipset har nu satts i spel och allt är klart.


Exxa och jag är anmälda till nybörjarkursen i agility som börjar i vinter!


Känns superspännande och något som är kanon är att kursen hålls i ett ridhus! Detta innebär att oavsett regn, snö, snöstorm, tornado osv osv så kan man ändå träna för att man är inomhus :) Det bästa är att det kommer bli naturligt för Exxa att hålla sig på banan eftersom man inte kan springa ut från den pga väggarna. Tror att det kommer underlätta för oss när vi sedan ska träna på utomhusbana.

Eftersom kursen går nu i vinter innebär det att vi kan gå tävlingslydnadskursen plus agility fortsättning till våren. Skönt att vissa saker bara löser sig :)

Nu gäller det bara att vi klarar inträdesprovet...

// Jennie - studiedag på jobbet idag


Exxa säger att hösten är här!


Exxa 24/9 2008

Full fart med draget!

Nu är vi i full gång med draget, har dragit ca 3-4 ggr i veckan de senaste veckorna och det går toppen! Vi försöker variera längden och miljön, har börjat dra längs elljusspåret vilket är perfekt för det är en massa svängar, upp och nerför och massa valmöjligheter. Det känns riktigt riktigt bra! Undrar om folk vet om hur kul det är med drag egentligen?! :)

Ikväll är det kurs på hundklubben igen, håll tummen för oss!

// Jennie - lunch

Anmälda och klara.

Varit tillbaka på jobbet nu i tre dagar, underbart, gud vad jag älskar mitt jobb! Såna här dagar var 4 års studier på högskolan definitivt värt det! :)

Oktober blir en händelserik månad för vår del, vi är anmälda till två utställningar. Den 5:e oktober är det den sista polarhundsutställningen innan vintern, Lövudden i Västerås där Exxa är anmäld i unghundsklassen. 26 oktober är det dags igen, då ska vi ställa Exxa på Blekingemästaren för huskydomaren Tina Permo, ska bli jättekul att höra vad hon tycker om Exxa nu, hon har tidigare dömt Exxa till BIM. Hon skulle även ha dömt på utställningen i Alvesta som vi var på för några veckor sedan men blev akut sjuk. Hoppas att hon har frisknat till!
Till Blekinge kommer (vad vi vet iaf) även Exxas syster Visko, ska bli trevligt att träffa henne och hennes flock igen då vi inte har setts sedan Vaggerydsutställningen i april.

Kommer även bli en och annan resa ner till Jönköping för att dra med Karin och hennes fina vovve Busen (bilder på honom finns längre ner i bloggen) vilket vi ser fram emot. Dessutom fyller jag 25 år 6:e oktober, alltså dagen efter Lövudden vilket leder till fler resor neråt landet för att fira med släkt och vänner. Full fart i Oktober med andra ord!

// Jennie - time to work


Klart det blev dragtävling!

Joo då kära läsare, självklart blev det tävling för Exxas del som jag skrev i förra inlägget. Den gick av stapeln igår. Men ett inlägg om tävlingen får vänta till i em då husse har möjlighet att blogga om den eftersom det var han och Exxa som tävlade, mattes cykel är alldeles för dålig för att vara med på sånt än så länge.

Så ni får lugna er helt enkelt. Men uppfödare Fia vet förstås hur det gick, thihi... :p

Huskyhelg del 1 - Utställningen.

Igår morse var det dags för polarhundsutställning i Skara. Då vi hade bestämt oss för att inte ställa tog vi det lugnt hemma på morgonen, sov ut ordentligt och slog sedan en pling till Karin som redan var på plats med sin vovve. Vi dök upp vid 12.30 tiden då ett gäng Samojeder stod i ringen. Vi hittade snabbt Karin och hennes prins Busen (som Exxa drog i par med när vi körde in henne i ett 10-spann hos uppfödare Fia i feb) som genast ville leka med Exxa, han gillar henne :)


Busen


Exxa och Busen leker. Men vad gör Exxa med bakbenet?!


Vi hann busa lite samt spana in lite huskyfolk innan det var vargarnas tur att hoppa in i ringen. Busen såg finfin ut, var cool och uppmärksam på sin matte. Jag sprang runt ringen och fotade medan Exxa chillade mellan husses ben, lugn och fin.


ZzZZzzzzZZzzZzzz...


När det var Busens tur hände något, han började hoppa och skutta - personligen tror jag att han inte gillade domaren för det var när hon närmade sig som han började konstra. Men Karin fick snart pli på honom och Busen fick visa upp sig.
Hans resultat? 1 i kvalité, vidare till konkurrensen där det bara blev han plus en till och Busen slutade på andra plats. Vilda applåder från fansen (oss) och en glad Karin kunde pusta ut.




Sedan var det dags för "vår" klass alltså den vi skulle ha varit med i och boy, jag är glad att vi inte ställde! Endast två hundar fick 1:or i kvalité, de andra åkte på 2:or och visst katten förstod man att domaren har haft showhuskys för det var bara dem det gick bra för. Så det var en lättad matte som kunde konstatera att det var rätt beslut att ta tillbaka anmälan. Men det var kul att bara titta och snacka med lite folk. Exxa skötte sig perfekt som den lilla fina damen hon är, inget krångel med den hunden inte!

Vi passade på att bestämma lite dragdejter med Karin och Busen eftersom vi tror att det kan vara nyttigt för Exxa att få dra ihop med en annan hund då och då. Karin bor ca 10 mil bort, inte sååå farligt egentligen så vi ska åka ner några ggr i höst och dra ihop med hennes lilla familj, det ser vi fram emot.

Vi blev stående en stund och snackade husky med folk, alltid roligt att höra andras uppfattning om rasen även om man inte alltid håller med. Det var framförallt kul att se att det inte bara är vi som håller på med lydnad. Men erkännas ska det väl att vi nog är ganska ensamma om alla våra järn i elden när det gäller att ha husky; lydnad, agility, spår, drag, utställningar - inte konstigt att tiden går fort.


Exxa


Dagen slutade med att vi anmälde oss till dragtävlingen och gick den nya banan, den gamla fick tas bort pga allt regn och lera som hade förstört den. Blev en kall men ändå skön 2 km promenad i den snåla skaraborgsblåsten. Exxa nosade hej vilt och sov sedan hela vägen hem i bilen, inget gör en hund så trött som att spåra har vi upptäckt.

Pga att några hundar gjorde som på bilden nedan fick Exxa bada när hon kom hem. Fy tusan verkade Exxa tänka och satt i duschen med öronen platta bakåt och såg olycklig ut. Men det gick över när hon fick gnida av sig vätan. Inte på handduken utan i soffan. Suck.


Exxa och okänd vovve. Titta så han smutsar ner henne!!


//Jennie & Micke - glada huskyägare!

Kaos på hundklubben.

Igår var det dags för kurs på hundklubben igen. Vi var där i hyfsat god tid, hann gå en kvarts promenix innan vi började så Exxa skulle få kissa och stressa ner lite innan. Men igår var det lögn att stressa ner. Flera hundar var smågalna igår och Exxa blev påverkad och började också yla och ha sig. Övningarna gick ändå bra till det var dags för inkallning. Jag sprang iväg och ropade in henne och hon var på väg tills en annan kille tappade sin hund som givetvis satte efter Exxa. Efter det var det kört. Exxa sprang några små ärovarv runt planen, skrek av förtjusning, ville inte sitta passiv, kunde helt plötsligt varken komma, sitta eller något annat. Det enda hon kunde var springa. Och skrika.

När slutet närmade sig var hon lugn och fin, kunde stanna kvar och hoppa över hinder men ingående hade hon plötsligt aaaaaldrig hört talas om. Ett försök till att vara lös och hoppa hinder sket sig också, tjohooooo sa Exxa och gjorde några ärovarv till. Suck.

Allmänt kaos alltså plus lite kommentarer från vissa om vad en husky egentligen gör på en brukshundsklubb vilket gjorde matte både arg och ledsen. Som tur var upptäcktes detta av en instruktör som är hur bra som helst och efter ett låååångt snack kändes allt lättare igen.
Planen är nu att fortsätta att kämpa, hitta metoder som fungerar på just min ras/hund och ignorera de föråldrade åsikterna som vad som är en brukshund. Det här ska gå, jag ger mig inte. Den som tror det kommer snart bli varse om vad Exxa-Jennie är för en konstallation!

//
Jennie - drag ikväll!

Exxa är inte alltid så fin...




Hej hej!

Ingen utställning i Simmatorp.

Nu har vi bestämt oss för att inte ställa Exxa i Simmatorp. Fick genom uppfödare Fia veta att två "gamla huskyuvar" har sagt samma sak (ställ INTE!) så vi litar på deras kompetens ihop med Fias kunskap och väljer att inte ställa. Däremot ska vi se om vi kan få vara med på dragtävlingen på söndagen, hade varit jättekul.
Så nu satsar vi istället på Lövuddenutställningen den 5 oktober i Västerås (dagen innan min 25-årsdag!) och hoppas på ett fint resultat där. Det hade väl varit en trevlig födelsedagspresent så säg? :)

//
Jennie - slutar snart.


Fina Exxa.


Exxa före utställningen i Alvesta




Götene Hundklubb får återupprättelse!

Minns ni inlägget  "Besvikelse på hundklubben"??? Tydligen lönar det sig att klaga för idag ringde instruktören och bad om ursäkt och förklarade hur hon hade menat vilket inte alls var samma som jag tolkade det. Hon hade menat att istället för att hoppa av lydnaden och kurser på klubben helt pga skotten så var det bättre att vi gick kontaktkursen en gång till men på en högre nivå. Jag däremot tolkade henne som att Exxa var dålig och att vi borde flytta ner ett steg. Så det kan bli! Hon bad iaf om ursäkt och förklarade sig vilket jag tycker var strongt gjort!

Vi pratade även lite om Exxa, hur det funkar att ha henne i lägenhet (inga problem) och vad vi har för planer i framtiden. Jag berättade lite om draget samt att jag även vill testa agility. "Ja det måste du bara göra, Exxa är ju som gjord för det" fick jag som svar, lite kul. Fick ett hett tips som jag ska kolla upp, återkommer med detta ;)

// Jennie - snart föräldramöte!

Sura känslor och skallebank.

Nu är fotograf Frida avbokad till Simmatorp, känns jättesurt. Vi har ännu inte bestämt hur vi ska göra, om vi ska ställa ut Exxa eller inte. Får vi en 2:a eller 3:a så vet vi ju iaf varför och som draghuskyägare så bryr jag mig inte överdrivet mycket av en showhuskydomare tycker om min hund. Men vi får se.
Har iaf bett Frida fota Exxa i höst, dels vill jag ha några dragbilder på Exxa och dels vill jag ha bilder när löven har fallit och är så där röd-gul-orange, tycker det är så vackert! Tänkte då en kombination av porträtt, sitt, stå, lek och bus-bilder, vet redan nu att de kommer bli superfina och längtar tills dess!

I lördags kom Fredrik, Erika och Juni hem till oss på partaj, vi åt och drack gott. Exxa och Juni busade på som galningar, jag hejdade dem ett tillfälle då jag tyckte att Exxas ena öga såg konstigt ut. Och mycket riktigt, efter en stund så blödde hon. Förmodligen hade hon och Juni skallat varandra, det var alltså inte själva ögat som blödde utan det var från ögonvrån. Hon verkade iaf inte ha ont när vi tog på såret eller när det rengjordes och hela dagen igår såg det normalt ut så det känns skönt. Tokigt hur det kan bli ibland!

//Jennie - mitt första föräldramöte i morgon, coolt!




RSS 2.0