Dragdebuten närmar sig...



Det nya året fortsätter att kasta snö över oss och ingen kunde vara gladare över det än lilla Exxa. Hon vill gå ut hela tiden och hinner knappt kissa för all lek som bubblar upp i kroppen på henne. Det är för härligt att se!

Vi traskar en bra sväng varje dag i snön och försöker variera promenaderna så gott det går, ibland går vi runt i samhället, ibland på gamla järnvägen åt ena hållet och ibland åt andra hållet samt ibland på något av elljusspåren. Exxa verkar uppskatta variationen för hon beter sig som om stället vore nytt för henne vart vi än går =)
Snart blir det ännu mer variation då vi är i beställningstagen, ska köpa en sele till henne så att hon kan få dragdebutera. Hon har visat goda anlag för drag ända sedan hon var liten och vi tror inte att vi har fel när vi gissar på att hon kommer bli ledarhund så småningom för attans vad hon hatar när andra hundar passerar henne!! Då skriker hon i högan sky och knatar på tills hon har gått om den hunden som vågade passera henne! Hoppas det håller i sig. Nu har vi ju bara Exxa så det blir inget spanndrag för henne, däremot ska hon få börja med att "dra" oss så får vi se hur det går. Vi är ännu noviser när det gäller drag och vill ta det väldigt försiktigt så att det inte blir för mycket eller för tungt. Dra i spann ska hon få göra hos uppfödare Fia så småningom, det ska bli spännande.

Igår var första kvällen som vi har lämnat bort henne, hon fick vara hos Mickes föräldrar medan vi var på bio och åt middag i Skövde med våra vänner. Det hade gått bra som vanligt och hon fullkomligt kastade sig över oss när vi kom och hämtade henne, det är så roligt att se hur glad hon blir!! Hon ska klättra upp och lägga tassarna om axlarna på oss och så pussas, pussas, pussas och sedan pussas lite till. Tungan går som en liten propeller =)

Näe, jag får väl försöka plugga. Det går jävligt tungt just nu, en del av er vet ju varför... Vi får se vad som händer.
Bilderna är från när vi var ute och lekte idag.

// Jennie - Tomt.


Kommentarer
Postat av: Fia

Attans vad lik far sin hon är!

2008-01-06 @ 23:44:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0