Hundbowling och upprättelse.

Igår kom Erika, Fredrik och Juni hit och hälsade på oss, det var ca 1½ månad sedan vi såg dem sist så det var jättekul att träffas! Juni hade blivit sååå stor och båda vovvarna var alldeles galna av glädje över att få träffas! Juni kissade på sig i hallen och Exxa skrek och brölade när jag höll fast henne så gästerna skulle få komma innanför dörren innan de blev överfallna... =) Sedan utbröt det allmänt kaos och de båda valparna lekte som duracellkaninen på crack ungefär, haha. De knuffade omkull varandra, hoppade över varandra, bet och slickade, jagade varandra, stal leksaker från varandra... ja, det mesta som två små valpar kan hitta på. De har sina små individuella knep, Juni använder sina tänder mycket, bl a bet hon Exxa i tungan. Exxa å andra sidan bowlar nästan med Juni, tar sats och springer rätt på henne så att hon trillar som en kägla. Detta pågick i perioder, när de blev trötta somnade de jämte varandra för att efter en stund vakna upp med ny energi =) Under tiden åt vi vuxna våfflor och hade trevligt och sedan såg vi på film.

Vi diskuterade bl a det här med utställningar och hur subjektivt det egentligen är och hur trist det kan bli. Juni ställdes ut 2 gånger under My Dog i Gbg; (vi gjorde det inte och tur var väl det för de som blev BIR var showhuskys) första gången blev hon fyra med kritik som "obetydlig" och "sprättiga rörelser" men bara några dagar senare blev hon tvåa med jättefin kritik. Det är verkligen tråkigt. Vi har ju också råkat ut för det, i nov blev Exxa BIM med superkritik och bara en månad senare var hon "för liten, smal, späd och outvecklad"... VA?! liksom.

Dock fick vi lite upprättelse för domaren i Skara som gav denna märkliga kritik är INTE utbildad domare fick vi veta, han fick vara domare eftersom han har en uppfödning av dalmatiner och en annan ras, minns inte vilken, det var någon liten fjutthund som typ minipudel eller ngt. Så den kritiken bryr vi oss nu inte ett skvatt om!! Enligt en bekant till Micke tjänar den här "domaren" ca 800 000 kr om året på sin uppfödning då han har minst 24 (!!!) avelstikar. Väldigt seriöst... *hrm* Jaja. Men nu har vi lärt oss det och hädanefter kommer vi kolla upp domarna innan vi åker på någon utställning, man vill ju att de iaf ska ha ett hum om vad de pratar om...

Idag är Exxa jätteslö, har mest legat och sovit hela dagen och gottat sig. Det är jobbigt att leka tydligen... =)

// Jennie - ser fram emot kontaktkursen med Erika och Juni på brukshundsklubben!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0