Träning på helgschemat för Exxa.



Den här helgen har varit nyttig för Exxas del, massa olika träning för vår lilla skrutt. Igår tog husse med henne ut till Mikael, Marie, Izak och deras två hundar, först var hundarna borta så Exxa fick träna på att sitta själv i bilen medan husse pratade med Mikael i ett garage fullt med spikar på golvet. Mycket klokt då Exxa äter typ allt hon får syn på... Enligt husse skötte hon sig utmärkt, låg tyst och lugn i bilen. När de andra hundarna kom hem fick de busa lösa på det stora fältet som ligger utanför Mikaels och Maries hus en bra stund, det var en liten tröttis som kom hem till matte.

Idag efter frukost stack vi iväg till brukshundsklubben för att träna lite inkallning och lite utställning, vi kom precis när en annan gubbe och hans hund åkte, tajming kallas sånt =) Exxa fick springa lös en bra stund och hej vad det går när hon springer, grästovorna yr omkring henne och hon ligger nästan ner i kurvorna. Hon verkar ha en förkärlek för att springa i cirklar och vänder som på en femöring, otroligt lätt och smidig i kroppen!
Sedan kastade vi lite boll och övade apport, Exxa är såå duktig på det! När hon började bli trött plockade husse fram utställningskopplet och övade på att springa lite trav med henne, det gick sådär i början då hon mest galopperade jämte husse men efter lite skäll från matte (skäll på husse alltså, inte Exxa) så gick det bättre. Sedan tränade husse och Exxa på att stå fint (och husse fick ännu mera skäll) och till slut fick de till det så att även matte blev nöjd. Jag tycker att husse Micke slarvar lite ibland, t ex glömmer att ge beröm direkt när hon gör som hon ska, och då blir jag lite otålig på honom, jag måste nog jobba på det där och bli mer pedagogisk... Hur som helst så slutade vi på topp så det kändes bra, Micke har ju en vecka till på sig att träna med henne tills det är dags att ställa. Exxas lilla kompis Juni ska också ställas ut den dagen men inte på samma ställe så vi får hålla tummarna för varandra =)

Idag har vi även tagit lite kort på Exxa från sidan som vi ska skicka in till några som gör selar så nu dröjer det inte länge till Exxas riktiga dragdebut. Det ska bli så spännande att se, har hört från andra husky-ägare att första gången är väldigt mäktig då hunden instinktivt börjar dra och visar att det faktiskt ligger i generna. Vi hoppas att det blir så för oss också.

Exxa har även ensamhetstränat idag då Micke och jag åkte med mamma till Lidköping för att storhandla. 2 timmar var vår lilla tjej ensam hemma och förutom några klomärken på sovrumsdörren (som vi stängde för att vi inte ville ha henne i sängen) så har hon skött sig super. Jag hörde att hon skrek när jag gick nerför trapporna men när jag kom allra längst ner så hade hon slutat så jag hoppas att hon varit tyst medan vi var borta. Annars var lägenheten i toppskick, inget nedstök eller så, hon hade lyckats öppna dörren till datarummet som vi också stängde innan vi åkte men hon hade inte rört något. Det är vår lilla pluttis det!
Hon blev helt galen när vi kom hem, slickades och pussades och ville bara vara nära, det är så mysigt. Man ska ju inte göra en big deal när man kommer hem men jag tycker att så länge som det inte stör när hon ska vara själv så gör det inget om man hälsar ordentligt när man kommer hem, det är när ensamhetsträningen börjar krångla som man kanske får tänka om där... Dock hälsar vi inte med en gång, vi tar av oss jackor och skor innan vi sätter oss på huk och pussas med henne.
På något underligt sätt så blir hon gosigare och gosigare, enligt rasboken ska en husky bli mer och mer reserverad ju äldre den blir men det verkar inte stämma på vår lilla tjej, tycker att hon för varje vecka blir mer kelsjuk och pussig. Inte för att vi klagar... =) På helgerna kommer hon t ex upp i sängen på morgonen (om hon inte redan ligger där vill säga) och så "knör" hon sig emellan Micke och mig och så ska vi klia henne samtidigt medan hon ligger och mysbrölar. Kliar man riktigt bra, t ex i ansiktet belönas man med en slick på munnen. Mysigt...

// Jennie - söndagsgos med familjen nu.


Kommentarer
Postat av: Viskos husse och matte.

Det där studs-hopp-springet tycker vi oss känna igen. :-) Släktdrag (häpp!) kanske?

.dmv

2008-01-20 @ 18:16:21
URL: http://visko.erman.nu
Postat av: Jennie

Visko: Haha ja det är mycket möjligt! Har ni samma problem som vi, att den lilla huskyn oftast bara blir ett vitt streck när man ska fota? =)

2008-01-20 @ 18:47:34
URL: http://www.exxa.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0