Exxa bäddar.

De flesta, både hundar och människor, håller sig undan när det städas. Vår lilla varg är ett undantag. Klart att hon vill hjälpa husse och matte att t ex bädda rent i sängen. Och visst är hon jätteduktig... på att vara i vägen!!Träning och tjuvträning.

Häromkvällen åkte vi upp till klubben för att träna lite. Exxa blir lite småtokig där uppe, drar i kopplet och vrider huvudet 180 grader för att titta efter om några av hennes kompisar är där. Vi var dock själva vilket var perfekt. Vi tränade lite lydnad; sitt, ligg, stanna, kom, fot osv, det gick super. Sedan tränade vi lite utställning, väldigt länge sedan nu! Stå gick bra som vanligt, dock tittade hon på mig hela tiden när vi travade. Satans kontaktkurs. Den var oerhört bra men nu söker hundkräket kontakt hela tiden när vi tränar, lite dumt :) Ska försöka få henne att förstå att det INTE gäller när hon har utställningskopplet på sig, det är bara att jobba på. (Mer text längre ner)Vi avslutade träningen med att kasta boll med slungan, det är en jättebra belöning för Exxa som ääääälskar att hämta bollar, hon blir alldeles galen och gör de mest halsbrytande hopp och vändningar när hon ska fånga bollen... Perfekt att kunna belöna med det eftersom godis inte alltid uppskattas, ibland spottar hon t o m ut köttbullebitar och tittar på mig ungefär som att "Nej du matte, jag vill allt ha en bättre belöning". Hon fick även springa fritt en bra stund och tjo vad det gick, det dundrade i marken när hon sprang förbi...
Tror nog att många huskyägare skulle ta sig för pannan av vanmakt om de läste detta men vi vill kunna ha vår hund lös ibland och tränar en hel del på det men under kontrollerade former. På klubben är det perfekt att träna sånt med tanke på att hon får springa RIKTIGT JÄVLA LÅNGT för att komma till en trafikerad väg om hon skulle sticka.


Kolla korkskruven... :)Vi tjuvtränade också litegrand. Vet inte hur mycket jag kan skriva om det med tanke på att det var just tjuvträning... men kan säga att det involverade lite hinder av olika slag som man inte får använda om man inte har gått en viss kurs...
Exxa överträffade alla våra förväntningar och ni som följer bloggen vet ju att iaf jag (matte) har ganska höga krav... Hon är så snabb och smidig och lyhörd, kan vända på en femöring och arbetslusten riktigt lyser i hennes mörka ögon. Jag har definitivt fått min all-round-husky!! :)


Jobbigt att träna...


Haha tänk vad en mysko vinkel kan göra...

// Jennie - kolla på ny bil ikväll! Yäj! :D

Närmare det gröna kortet!

Nu har vi fått svar från Pernilla från SPHK nedre norra och förmodligen blir det både grönt kort och räjs för oss i augusti. Måste bara cleara lite med uppfödare Fia om några små detaljer innan... Det känns så kul! Yäj! :D

// Jennie - ledig i flera dagar nu, lyx!

Grönt kort och vagnsräjs.

Häromdagen slängde vi iväg några frågor till Pernilla som är aktiv i sphk nedre norra (polarhundsklubben som arrangerar Hammerdalutställningen) om deras gröna kort kurs de har i samband med utställningen. Grönt kort är nytt för i år och det måste man ta om man vill tävla i drag vilket vi (såklart?) vill. Vi läste om det i Polarhunden och tänkte att det vore ju ypperligt att passa på att ta det nu eftersom vi ändå ska upp till Hammerdal för utställningen. Jag pratade igenom det med uppfödare Fia i lördags natt vid 02 tiden (vi är inte kloka, tack vi vet) och hon tyckte det var en bra idé.
Jag fick även erbjudande om att låna en hund av henne och testa på att tävla till hösten/vintern vilket jag blev jätteglad över, det är definitivt tävla som är mitt mål när det gäller Exxa. Så nu hoppas vi på svar på våra frågor så att vi sedan kan anmäla oss till kursen.

Passade även på att fråga om "vagnsräjset" som går av stapeln på lördagen (grönt kort fredag, aktiviteter lördag och utställning sön = huskyhelg!) eftersom vi kände att det vore ett utmärkt tillfälle att testa på att tävla. Självklart räknas det inte som en riktig dragtävling utan mer som en kul grej och vi kände att vi gärna ville ta del av det som sker under helgen. Så förmodligen blir det så att vi anmäler oss både till det gröna kortet och till räjset om allt går som det ska. Spännande!! :)

//
Jennie - drömmen om min version av den perfekta huskyägaren går framåt! :)
RSS 2.0