Åt Exxa upp bäbisen?!

Igår hade vi 35 års kalas här hemma för Mickes släkt. Vi funderade lite på hur Exxa skulle sköta sig här hemma med 16 gäster då vi aldrig har haft så många främmande människor här hemma på samma gång men vi hade inte behövt oroa oss. Exxa skötte sig strålande!

Hon var precis som vanligt, glad och pigg och mötte gästerna i dörren med viftande svans och tungslickningar. Hon for från person till person, det var väl inte helt lätt att veta vem hon skulle gå till kanske så hon avverkade folket en efter en och sedan började hon om. Alla var överens om att hon är en jättefin, väluppfostrad, trygg och tillgiven hund.

Men det stora samtalsämnet var ändå hur hon behandlade lille Lukas, Mickes kusins son som snart är 2 år. Han var enda barnet som fick följa med och det första lilla barnet som Exxa har träffat. Exxa, som i normala fall är som en glad ångvält, var så mjuk och försiktig mot Lukas, hon nosade så fint på honom och var verkligen försiktig på alla sätt! Lukas var inte alls rädd för henne, snarare tvärtom då han ville vara med henne hela tiden och tillsammans sprang de runt från rum till rum i vår lägenhet. Lille Lukas fick klappa henne överallt, ta henne på nosen, ta tag i svansen och öronen - Exxa gjorde ingenting, hon fann sig i allt och pratade med Lukas som i sin tur glatt skrattade åt henne.
Dock blev Lukas lite väl uppspelt en stund och jagade i princip Exxa. Vi som känner henne kunde se på henne att hon blev trött på honom och ville vara ifred men hon var fortfarande lika försiktig med honom, hon markerade inte på något sätt eller knuffade på honom, (som hon kan göra med andra hundar som hon vill säga till lite på skarpen) istället flyttade hon sig bara undan från hans ivriga händer.

Vi är så stolta över henne, detta var ett litet mentalitetstest som hon klarade med bravur! Hon var så himla duktig och visade alla vilken go liten tjej hon är. Och hon är ju bäbis själv, bara åtta månader men hon betedde sig som en klok gammal hund. Det är vår lilla tjej det! Eller som Mickes pappa sa: "Hon är ju fantastisk!".

Hon blev dock sur en gång under kvällen och det var när Lukas ville att Jennie skulle lyfta upp honom och gå omkring med honom. När Exxa fick syn på det kom hon springande och gav Jennie en sur blick och en svartsjuk knuff. "Min matte!" liksom =)

Vi är så glada att Exxa är vår, hon är verkligen valpen med det lilla exx(tr)a.

Idag är hon dödstrött så det blir en lugn dag här hemma.

// Micke & Jennie - stolta föräldrar!!

Kommentarer
Postat av: Fia

Vad kul att lilla skruttan skötte sig så bra!!!

2008-02-17 @ 13:44:57
URL: http://serixone.blogg.se
Postat av: Fia

Vad kul att lilla skruttan skötte sig så bra!!!

2008-02-17 @ 13:45:05
URL: http://serixone.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0