Helgens äventyr del 1: Dragdebuten.

I lördags morse satte vi Exxa bak i bilen och åkte ner till Småland. Stormen som skulle komma såg vi inte till, dock körde folk i 60 på 90-vägen och vid hastighetskamerorna bromsade de ner till 50. Suck. Vi anlände i Krokavadet 12.15, en kvart sena så det var ändå inte så farligt. Exxa fick hälsa på kissen och var livrädd, haha. Sedan fick Exxa leka med sin mamma, sina syskon och de övriga hundarna i hundgården, det syntes på henne att hon hade jättekul. Mamma Pya och brorsan Haldex har hon träffat några ggr sedan hon flyttade men inte de andra så vi undrade hur framför allt det lilla energiknippet Quattro skulle bete sig mot Exxa. Det var inga problem, hon och Exxa slog sina påsar ihop nästan direkt och verkade gilla varandra, Tióne däremot var lite bitchig men då kom Haldex och brottade ner henne =)

Exxa,Pya, Niro, Prisma       Valparna             Exxa posar             Race
 

I hundgården fanns även Busen som varit på kollo hos Fia i en vecka och han blev överförtjust i Exxa och följde efter henne överallt. Hans ägare Karin & Christian kom för att hämta honom och för att fika med oss så det gjorde vi innan det var dags för drag.

Bus                         Lekdags                     Tjoho!                   Matte!     


Ett träd blockade vägen från Krokavadet så hundarna fick åka hundbox en bit bort. Exxa ville inte alls vara där inne och skrek så det ekade men lugnade sig på plats. Hundarna fick sedan sitta på kätting medans fyrhjulingen och selarna var i ordning, sedan var det dags för Exxas dragdebut. Ingen dålig debut med tanke på att det blev ett 10-spann...
Jag fick åka med bak på fyrhjulingen, en väldigt spännande men nervös upplevelse. Exxa betedde sig som mattes tjej och kollade bak stup i kvarten för att se så jag verkligen var med. En liten besvikelse men det är ju sån hon är mot mig. Först när jag fick tillåtelse av Fia att ropa kommandon började hon dra som hon skulle så det var kul att se. Hon drog bättre när Micke åkte med och jobbade på som en galning på slutet så det känns jättebra att veta att det finns potential där. Det är ju ändå jag som ska köra henne sen så då kommer hon inte undra vart jag är. Så nu ska vi träna på "framåt" och liknande dragkommandon så kommer det nog gå ännu bättre nästa gång. Det känns kul att vara igång med draget, det är något som vi definitivt kommer att fortsätta med!!

Väntar                     Nu drar vi            10-spannet         Exxa drar   


Efter draget fick alla hundarna Fodaxvatten, mums tyckte Exxa och fick i sig alltihop. Roligast var nog ändå Tiwas som hade köttvatten ända upp till ögonen... Sedan var det bara att hoppa in i hundboxarna igen och åka tillbaka till Krokavadet.

Exxa & Busen             Varmt               En glad Exxa    Tiwas & Fodax...


Busen åkte hem strax därpå och vi och Exxa gick in i vandarhemmet och packade upp. På kvällen åt vi tacos och såg på film med Fia och hade trevligt medan Exxa kamperade ihop med stora farbror Silve. Det gick hur bra som helst, han må se farlig ut men han är verkligen gudasnäll, den hunden...

Silve                  Exxa & Silve



// Jennie - jodå, del 2 kommer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0