Kontaktkurs del 2.

Efter teorin begav vi oss ut på stora gräsplanen igen. Där hade de 4 olika stationer, vi började med den första som påminner om rallylydnad. Det står saker på skyltar och så ska man göra det som står och när man har klarat det går man vidare till nästa skylt. Den första handlade om att man skulle kunna sätta ner hunden och sedan gå ett varv runt hunden med kopplet sträckt utan att hunden flyttade på sig. Alla ni som har hund - prova detta för det låter mkt enklare än vad det egentligen är!! Exxa klarade det fint fram till att jag skulle gå bakom henne, för att då kunna ha kopplet sträckt så behöver man dra i kopplet och då även lite i halsbandet och det tog Exxa som ett tecken på att hon skulle komma. Vi höll på i ca 5 minuter innan hon fattade och satt kvar. Nästa skylt var att man skulle lägga godis på nosen och säga varsågod, det klarade Exxa direkt. Nästa var att man skulle stå passiv och ge hunden godis när den tog kontakt självmant, där var inga problem. Näst sista var att man skulle rulla leksak och belöna när hunden rörde vid den (busenkelt) och den sista gick ut på att man skulle kunna inspektera hunden medan den stod still, alltså kolla klor, tassar, öron, päls, tänder osv. Eftersom detta är något man får göra på utställningar så kan Exxa det så det var inga problem för oss där heller. Station 1 var alltså ganska enkel för vår del.

image371
Station 1.


Station 2 var inkallning med instruktör Annelie och det gick super som vanligt. Först testade vi att ha Exxa lös och så skulle hon sitta still medan jag gick bort och ropade. Det fungerade om jag inte gick för långt bort men när jag testade att gå lite längre bort kom Exxa springande, inget lämnande här, tack! Annelie höll sedan i Exxa medan jag gick bort en bra bit och ropade. Exxa kom mot mig i ca 700 km/h (typ) och så gjorde vi några ingåenden som funkade fint.

image372
Exxa på väg till matte, inga tassar i backen :)


Vi passade på att prata lite med Annelie om hösten då det idag var dags att anmäla sig till höstens kurser. Vi har ju många ggr känt oss lite missmodiga på klubben då vi inte har en brukshund så vi ville veta lite vad de tyckte, om det var någon idé att vi fortsatte vidare med kurser osv. Annelie sa att hon tycker att Exxa är supertrevlig på alla sätt och väldigt duktig. Hon erkände att de inte haft så många hyskys där uppe men av de som varit där så är Exxa överlägset bättre. Hon sa också att Exxa är väldigt villig att arbeta och att göra rätt och att hon har väldig koll på oss och på omgivningen. Vi frågade då om vi var redo att gå vidare till grundlydnad och då sa Annelie att hon vill skicka oss vidare direkt till tävlingslydnad!! JIPPIE!! :) Men vi sa att vi vill gå grundlydnad först för säkerhets skull och den kursen krävs dessutom för att få börja på agilityn så det blir den vi går i höst innan vi går vidare till tävlingslydnad och agilitykursen. Men fasen vad bra det kändes!!

Efter detta glada besked gick vi vidare till station 3 som var hinderbana i skogen. Där fick Exxa gå balansgång, klättra, krypa genom rör osv och hon skötte sig galant!

image373

image374

image375

image376


Sista stationen var upplet i skogen där vi höll Exxa medan instruktören sprang omkring och gömde hennes favoritleksak. Sedan släppte vi Exxa och hon fick leta upp leksaken, vi gjorde detta två gånger och Exxa var fantastisk! Efter uppletet kom Exxa självmant med leksaken och ville kampa, inte bara med oss utan även med en mkt förvånad instruktör, tydligen är det inte vanligt att hundar kampar med utomstående så hon var jätteimponerad av Exxa. Lisa som instruktören heter sa att Exxa hade ett jättebra nosarbete och att det syntes att hennes hjärna jobbade på högvarv hela tiden och att Exxa var en av de bästa som hon har sett. Gud vad sånt värmer ett hundägarhjärta... :)

image377
Exxa letar febrilt...

image378
... och sedan kampas vi!!


Efter denna station hade vi kort möte om nästa gång och sedan bar det hemåt. Exxa var dödstrött när vi kom hem och gick direkt och la sig. Hon är fortfarande väldigt dämpad... :)

// Jennie - stolt matte!

Kommentarer
Postat av: karin

Svar: Tack så mycket. Jag gillar värkligen din hund jättefin=) de är en kille som gjort den till mig, Han jobbar med hemsidor och kallar sig typ G-ruffs jag har en länk till han i ett gammalt inlägg så om du hittar den kan han nog göra en åt dig med om du vill. kram Karin

2008-05-04 @ 19:17:39
URL: http://karinschoelin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0