Exxa's första vecka hemma hos oss.

Vi har inte kunnat blogga på några dagar då vårt internet har legat nere så här kommer en liten sammanfattning över vad som har hänt denna vecka:

I söndags fm hade vi haft Exxa i 1½ dygn och bestämde oss för att hon var redo att se lite mer av omgivningarna runt lägenheten så vi traskade iväg till parken här intill. Exxa tyckte det var jättespännande, sprang runt och nosade en bra stund och sedan busade vi med tygbenet som lillan älskar. På vägen hem mötte vi en stoooor vovve som låg bunden utanför en av trappuppgångarna. Den började skälla när den fick syn på Exxa, mörka otäcka skall och Exxa nästan flög upp i Mickes famn och låg där med bankande hjärta. Vi stod kvar och tittade på den otäcka vovven en stund innan vi gick in och så fort vi kom in i lägenheten och stängde dörren suckade Exxa tungt och somnade i soffan =)

I måndags testade vi att kasta boll med Exxa som inte bara tyckte att det var kul men som även var JÄTTEDUKTIG på att jaga bollen och hämta den! Varenda gång kom hon tillbaka med den och släppte (efter lite trots) bollen när vi sa "loss" för att sedan jaga efter den igen.

I tisdags träffade Exxa Mickes familj och det gick väldigt bra, hon var inte rädd eller nervös alls utan verkade njuta av fem personers fulla uppmärksamhet. Eftersom de kom alla tre så bestämde vi oss för att träffa dem ute, vi kände att det kanske blev för mycket med tre nya personer i lägenheten som ändå är hennes trygghetszon. De var här ca en timme och vi hann med både gos, promenad och bus. Lite senare på kvällen upptäckte Exxa den ljuvliga doften av korv som Micke hade på sin smörgås. Hon har varit väldigt duktig med att inte tigga men när Micke åt sina smörgåsar satt hon jämte honom och ylade, det gjorde nästan ont i hjärtat. Men vi var starka, vill ju inte att hon ska få ont eller bli dålig i magen men kul kändes det inte, det där lilla valpansiktet kan smälta sten...
Det blev desto roligare på kvällen då vi satt och tittade på "So you think you can dance". Exxa låg och sov i soffan men vaknade vid första pardansen och släppte sedan inte TV:n med blicken på hur länge som helst, vi skrattade så att vi grät, det såg så himla kul ut!!

I onsdags var Exxa lite annorlunda mot vad hon varit de andra dagarna, hon var busigare, ville t ex bitas och väldigt aktiv. Det blev även några små olyckor inne, inte helt oväntat eftersom vi i flera dagar gått omkring och sagt "det kan inte vara så här lätt att ha valp, snart kommer det hända något". Vi funderade på om det kunde vara så att spänningarna från flytten höll på att släppa och ringde Sofia för support. Hon försäkrade oss om att det var helt normalt, att Exxa började känna sig hemma här hos oss, det kändes skönt efteråt för även om vi båda är uppvuxna med hundar så var det länge sen någon av oss hade valp.
På kvällen kom min kompis Maria hit och blev totalförälskad i Exxa (konstigt!!) och skulle prata med sin man om att skaffa hund när hon kom hem, haha. Exxa busade lite med henne i början men var så trött efter dagen att hon mest sov i soffan hela kvällen medan vi satt där och fikade. Det är en sak som vi har lärt oss om Exxa, hon är väldigt social och vill vara där vi är och gillar inte alls när vi går ifrån henne till ett annat rum.

I torsdags kom Jennies mamma hit för att träffa sitt "barnbarn" som hon kallar Exxa och det gick väldigt bra, de blev förtjusta i varandra och vi hade en rolig dag med promenader när Exxa var aktiv och filmtittande i soffan när Exxa sov. På eftermiddagen var det två hundar på Exxas kisseställe (maken till fräckhet) så vi fick vänta lite. Som tur var så var hundarna av liten ras så vår lilla valp tyckte inte att de var så otäcka som den stora hunden men hon ville ändå ligga i famnen tills hundarna gått iväg, då kunde hon kissa som vanligt. Kvällen gick åt till att leka med leksaken hon fick av "mormor" och att som vanligt sova i soffan medan vi såg på film, soffan som numera heter "Exxas soffa" och som vi andra lite på nåder får använda =)

// Micke och Jennie - så lyckliga!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0