Orättvist.

Ja-a, helgens utställningsäventyr avslutades ganska abrupt för vår del; utslagna av showhuskys, precis som vi trodde. Vad ska man säga egentligen förutom "fy skäms skk som har domare som inte vet hur en draghusky ska se ut!"

Nu har detta hänt flera gånger och vi börjar bli bra trötta på det. Ska man som draghuskyägare behöva sitta och leta efter utställningar som har domare som verkligen kan rasen innan man törs åka? Ska inte det liksom vara ganska självklart att domaren som har vår grupp kan BÅDE drag och show?
Känns ganska trist att se domarens förvånade ansikte och hans "jaså, jaha" - svar på ens kommentar att man har en draghusky med rena draglinjer, ska inte han veta det?!

Suck. Ja-a, nu ger vi upp skk utställningarna och satsar på "våra" utställningar, alltså sphk istället. Vi hade funderingar på några utställningar nästa månad men vi skippar dem nu förutom den i Hässleholm som vi redan har betalt pengar för. Den kan dessutom bli rolig eftersom minst ett av Exxas syskon kommer dit. Självklart kommer det även showhuskys dit så återigen kommer det med all säkerhet gå åt helskotta för vår del men vi får åtminstone träffa lite trevliga människor och få lite träning inför sphk i Vaggeryg i april.
Sen kommer vi åka på de skk utställningarna som har en domare som vi vet kan rasen ordentligt men utöver det blir det inga fler chansningar för vår del. Man tröttnar på att slänga sina pengar i sjön...
Det har ju gått väldigt bra för oss när det har varit domare som kan rasen, då har Exxa blivit BIM flera gånger så det satsar vi på hädanefter.

Dock lärde vi oss en viktig sak i helgen och det är att Micke i nuläget inte ska ställa Exxa, det gick verkligen inte bra, Exxa stod hela tiden och tittade efter mig och när de sprang förbi mig sprang Exxa med kroppen framåt men med huvudet bakåt för att se vart jag var. Hon är för mammig fortfarande så tills det har vuxit bort får det bli jag som ställer henne. Däremot skötte hon sig utmärkt utanför ringen, låg lugnt i sin bur och bara tittade, inga skrik, inga pip och våra konkurrenter tyckte att hon var väldigt fin och trevlig på alla sätt. Det var hon också.

Exxas kritik: "En sju månaders lite gänglig dam med feminint huvud och mycket vacker mask. Välansatta öron och ett härligt bett. Välvinklad fram och bak, härlig pälskvalité. Rastypisk svans med hög svansföring. Behöver med jämförelse med konkurrenterna djupna och bredda sig."

Ja... jämför man en draghusky med en showhusky så kan jag förstå att man tycker att draghuskyn behöver bredda sig!! Valpen som blev BIR var ungefär dubbelt så bred och djup som Exxa... Orättvist!
Men som en av konkurrenterna sa; orättvisan går åt båda håll för på sphk går det istället dåligt för showhuskys och bra för draghuskys så jag antar att det beror på vilket perspektiv man har. Fast sphk är bara ca 6 ggr om året medan skk är flera gånger i månaden... Så det är inte helt jämt ändå.


************************************************************************

Idag har varit en ganska jobbig dag, jag fick huvudvärk igår när vi kom hem och idag hade migränen kickat igång ordentligt när Exxa väckte mig, ljuvligt. Men hunden ska inte behöva lida så det har ändå blivit en rejäl långpromenad utöver de lite kortare, vi var ute i ca 1½ - 2 timmar och gick. På gamla järnvägen mötte vi två små terriers som Exxa fick busa lös med, det var jättekul tyckte hon och flög som en idiot fram och tillbaka, upp och ner i diken. Leken tog slut då Exxa knuffade omkull en av hundarna som blev SUPERARG och började morra och skälla. Exxa förstod ingenting först men sedan såg hon alldeles perplex ut, kunde inte begripa varför de inte ville leka mer... Efter en stunds traskande till började det regna så då vek vi av och gick genom industriområdet till Götene centrum och sedan hem, det var ändåså dags att gå hem och äta lunch. Sedan sov Exxa och jag hela eftermiddagen i soffan, Exxa på min mage hela tiden, mysigt och gott.
En stund innan Micke kom hem gick vi ut på fältet och träffade då ytterligare en hund som Exxa fick leka med. Killen som ägde hunden var nyinflyttad och äääälskade siberians så det måste ju vara en väldigt bra person =)

Idag har vi även kontaktat de som ska göra Exxas sele för att få rätt storlek så nu är dragdebuten nära, nära, nära =) Vi har bett om en röd, blir nog fint till Exxas ljusa päls.

Ja, det var väl det... Sitter här nu och väntar på min migränkvällsmat dvs pizza.

Måste också gratta Exxas kompis Juni som blev BIR för första gången i söndags, hipp hipp hurra!

// Jennie - aj aj aaaaaaaj skallebank!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0