Fullt drag.

Nu är det några dagar sedan vi bloggade. Bristen på inlägg beror inte på brist på saker att berätta utan snarare att matte Jennie har pluggat som en tok på dagarna och bara avbrutit för att motionera sig själv och lilla Exxa.

Vi har dragit med Exxa en liten stund nästan varje dag i veckan, dunk med sand funkar utmärkt förutom att den varit lite för lätt men vi vill inte ta i för mycket nu i början. Exxa tycker det är jättekul att dra och viftar med svansen som en tok när selen åker fram. Vi tränar mest på "framåt" då hon kan de flesta andra kommandona som t ex "stanna" eller "sakta av". Under de få dagarna vi har dragit i veckan har vi sett en klar förbättring, Exxa tittar ytterst sällan bakåt som hon gjorde när vi körde in henne, det är istället full fart framåt som gäller. Tur att vi har bra kondis så vi orkar springa med =) Hon reagerar jättebra på peppning och ökar ytterligare när vi tjoar på henne.

Idag efter frukost bestämde vi oss för att testa att dra henne med cykel. Det regnade lite men det stoppar inte två Siberianägare =) Vi tog med sele, bälte, lina, vatten och kamera i en ryggsäck och ledde cyklarna bort till gamla järnvägen med Exxa i koppel, hon såg lite undrande ut men travade fint och snällt med som alltid.
Väl framme tog matte på sig bältet, spände fast linan och hunden och sedan bar det av. Först cyklade husse Micke framför så att Exxa skulle vilja dra men det behövdes egentligen inte för hon drog som en tok, tjo vad det gick! Inga blickar bakåt utan fullt koncentrerad på att ta sig framåt, hon var så himla duktig! Exxa stannade som en liten ängel när vi korsade en väg och sedan var det full fart framåt igen. Vi stannade en bit in i skogen och lät Exxa dricka och vila en stund innan vi vände tillbaka, den här gången drog Exxa husse. Vi mötte ett par på vägen och blev lite oroliga för att Exxa skulle stanna då hon är extremt social och vill hälsa på allt och alla men vi hade inte behövt oroa oss, vår lilla tjej rusade framåt och var blind och döv för allting annat. Det verkar som att vi har fått en valp som kan bli en jättebra draghund med tiden... Spännande!



Vi drog ungefär 4 km idag plus att vi gick dit och hem så det blev ett ganska bra träningspass. Exxa var knappt trött efteråt och åt som en galning när vi kom hem. Sedan kom tröttheten och hon har legat och gosat med oss hela eftermiddagen. Livet utan henne - ja det går inte längre att tänka sig. Och vi längtar så till nästa bäbis kommer 2009... Vid det laget ska vårt hus vara färdigbyggt. Det känns som att framtiden kommer ha mycket att ge...

// Micke & Jennie - stolta föräldrar

Ps. Bilderna nedan är från utställningen i Hässleholm. Man kan ju inte köpa alla rosetter men denna 3:e pris rosett ville vi ha pga färgerna, fiiin. Det är egentligen lite tråkigt att rosetterna inte ingår på många utställningar, istället får man band för pris och hp som man får visa upp och köpa de riktiga rosetterna. Lite snålt med tanke på att det brukar kosta runt 170 kr att anmäla sig. Jaja... Ds.



Kommentarer
Postat av: susann

Fina bilder på en fin hund!

2008-03-01 @ 23:53:30
URL: http://www.susannshundliv.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0