Ingen rädder för vargen här...

Nu är Exxa och jag tillbaka hemma igen och har gjort samt ätit lunch.
Det var en jätteskön promenad bort till spåren och Exxa skötte sig strålande, ignorerade folket vi passerade och bara travade på framåt vilket inte kan vara lätt för en så social liten valp.
Väl framme fick hon tokfnatt och sprang omkring som en liten galning och spårade och busade med kottar, jag skrattade så tårarna rann. Sedan gick vi runt hela spåret, underbart med solsken och fågelkvitter. Hemfärden gick lite långsammare för Exxa började bli trött så vi gick i vanlig promenadtakt istället för vår egen racetakt. Allt som allt gick vi 6.5 km, ganska lagom, tog ca 1 timma.

Igår handlade föreläsningen om kost och motion (med inriktning på beteende, stress och depressioner visserligen) men samtidigt lärde vi oss lite trivia. Visste ni t ex att man ska gå 10 000 steg om dagen för att vara hälsosam? Notera: INTE för att gå ner i vikt utan för att vara hälsosam. För att gå ner i vikt ska man gå 16 000 steg om dagen, annars håller vikten sig inte nere enligt forskning. 10 000 steg för en normalviktig och normallång kvinna (ca 65 kg, 165 cm lång) är lika med 5 km. Så Exxa och jag har gått lite längre än så men det är skönt att veta att vi går hälsosamt mycket då vi går långa promenader varje dag.

Strax innan vi kom hem mötte vi en tant från Italien och hennes lilla barnbarn. När tanten fick syn på Exxa skrek hon till på någon slags blandning av svenska och italienska, jag kunde urskilja varg från resten. Hon stirrade med stora ögon på Exxa medan ungen började skratta och sa "Men mojmoj, det äj ju en hund". Han var inte ett dugg rädd för Exxa, ungar är sköna på det sättet. Annars kan de kvitta tycker jag. Folk frågar alltid Micke och mig om  vi inte ska skaffa barn snart, vi har ju ändå varit ihop i snart 8 år. Men nej, det är inte aktuellt. Dels är vi alldeles för själviska; vi gillar att få sova länge, kunna åka på saker utan att skaffa barnvakt osv men sedan finns det alldeles för mycket saker vi vill göra innan; gifta oss, resa, bygga hus... ja, såna grejer. Så nej tack till skrikiga själviska ungar, det är inte något för oss. Än.

// Jennie - mysdags med valpen.

Kommentarer
Postat av: Fia

Vargen koooommer ;-)

2008-03-06 @ 07:31:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0