Springfilmen.

Vi skickade igår en film på när Exxa springer till uppfödare Fia då vi kände att vi behövde få höra en åsikt från någon som inte är så partisk. Hon tyckte att det såg bättre ut nu så det känns skönt att veta att vi inte inbillade oss det igår.
Igår och idag hoppade Exxa ner från sängen själv, något som hon inte har gjort på ett tag så det verkar som att hon känner sig mindre stel. Vi hoppas på att det betyder att hon är på bättringsvägen. Hon visar inga som helst tecken på smärta, springer som en tok ute, hoppar i snöhögar, skuttar på bakbenen som en kanin och fläker alla fyra benen åt olika håll när hon ligger på rygg och sover. Vi kan nog utesluta höftlederna... Men vi avvaktar och ser, det är ju ingen mening med att ringa veterinären så länge som vi är sjuka och Exxa är på bättringsvägen.

Hon är iaf totalt oförstående när vi försöker dämpa hennes energi och blir sur när hon inte får rusa omkring hela tiden som hon är van vid. Vi ska nog börja mjuka upp henne idag med en lite längre promenad och så får vi se hur det går. Vi har även stretchat henne och ska göra det några gånger till under dagen plus att vi försöker öka blomomloppet på henne. För er som inte vet hur man gör det kan jag berätta att man först klämmer på ena framtassen, sedan klämmer man på den motsatta sidans baktass och sedan tar man nästa framtass och den motsatta baktassen. Enkelt och effektivt, en veterinär lärde mig det en gång. Det funkar för övrigt även på katter och på ett liknande sätt för hästar. Är ni inte glada över att ha fått dagens lärdom från exxa.blogg.se? :)

// Jennie - ser på bondgården.

Kommentarer
Postat av: Mingla ♥

hur mår lilla exxa?

Ja nu känns det mycket bättre. ska bli riktigt roligt att gå dit o jobba inatt :). tack för att du har varit så bra att prata med . stor kram*

2008-03-26 @ 15:32:34
URL: http://heymingla.blogg.se
Postat av: Malle

Nej de är inget jobb-besked (önska nästan de vore det).. Hehe :)

2008-03-26 @ 19:46:05
URL: http://www.malle85.blogg.se
Postat av: Sally

Den nya hemsidan e jättefin! Glömde jag skriva det i inlägget?! De va inte meningen! Det var jättekul att läsa om Exxa o den där lilla frågesporten var en strålande idé!! :) Ja, de e kanske möjligt att han har nån av de raserna i sig...?!
Jag har inget emot blandrasavel så länge det är seriöst.. men sen när man börjar blanda hejvilt med sjuka/skadade djur har det gått alldeles för långt. Sånt blir jag bara arg o ledsen på! :( Ha en skön kväll! Kram

2008-03-26 @ 20:31:26
URL: http://www.rallysally.webblogg.se
Postat av: Egoina

haha! ja, fast frågan är ju om jag hade lyckats när jag inte sitter bakom datorskärmen ;)

2008-03-26 @ 20:32:59
URL: http://egoina.blogg.se
Postat av: Kandi <3

söööt hund på headern! oh :)

2008-03-26 @ 20:47:41
URL: http://kandismode.blogg.se
Postat av: Sandra

Aa visst är han söt :D

2008-03-26 @ 21:35:47
URL: http://sessah.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0