Exxa har vunnit pris!

Igår var det avslutning på kontaktkursen uppe på brukshundsklubben. Exxa vilade sig hela dagen så hon var pigg som få när det var dags att åka iväg vid 16.30 tiden. När vi kom fram visade Exxa för en gångs skull inte raggen, första gången som hon inte gjorde det. Men vi har varit där så mkt nu så hon har väl börjat känna sig säker. Inte heller gjorde hon några direkta ansatser att hälsa på de andra hundarna (de har inte fått lov att hälsa under hela kursen)  utan satt snällt och väntade på att vi skulle börja.

Bildbevis :)
Vi gick sedan ut i skogen på en tipspromenad/ slutprov där man skulle göra olika kontaktövningar som vi lärt oss under våren mellan varje fråga. Exxa skrek som en gris när jag band henne vid ett träd och gick för att lägga ett spår men förutom det så skötte hon sig SÅ JÄVLA BRA! Hon gick fint, spårade som en gudinna, svarade på alla kommandon... ja, toppen helt enkelt. Jag kunde inte vara nöjdare med henne än vad jag är!

När vi väntade på en liten nosövning skulle vi säga till Exxa att hoppa upp på en trädstock som låg på backen. Exxa tyckte visst inte att det var någon utmaning alls utan hoppade glatt vidare ända upp till toppen av högen av stockar och började balansera. Instruktör A menade på att det verkar som att Exxa inte ser några hinder alls, bara utmaningar... Kan nog stämma ganska bra, ja :) Lyckades fånga henne på bild på stockarna innan hon började traska omkring på dem:

Nosövningen gick ut på att hunden skulle lista ut vilken burk det låg korv i, de hade en avancerad grej med uppochnedpå vända burkar med hålm i i botten och dubbla strumpor över. Det fanns 4 burkar att välja mellan. Exxa nosade kort på burk 2 innan hon fokuserade på burk 3. Vi visade henne burk 1 och 4 med fingrarna men hon var inte ett dugg intresserad av att ens nosa på dem utan började krafsa på burk 3. "Japp" sa vi, skrev ner numret på tipslappen och traskade vidare. Gjorde en hel drös med övningar innan vi kom skogsvägen tillbaka till klubben. Där var det slappedags och Exxa visade alla sin fina långa tunga:


Kommentarer
Postat av: karro

tack så mycket! :D

kram

2008-05-27 @ 07:03:17
URL: http://thegirlbehind.blogg.se/
Postat av: uppfödare Fia

Låter som en blivande stjärna ;-)

2008-05-27 @ 07:43:45
URL: http://serixone.blogg.se/
Postat av: Toffs

Jag brukar ha Caesar i bilen medan jag lägger spåret, annars stressar han ihjäl sig ännu mer...Kan vara ett tips...Kram kram

2008-05-27 @ 11:47:47
URL: http://gilgamesh.blogg.se/
Postat av: Sarah

Haha, det var den längsta hundtungan jag sett!

2008-05-30 @ 23:26:22
URL: http://tailr.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0