"Blekingemästaren"

Besök hos Familjen Visko

Efter draget med Karin och Busen åkte vi vidare från Jönköping till Blekinge för att övernatta hos Exxas syster Visko. Det tog en bra stund ner och ca 10 telefonsamtal till David för att hitta rätt men någon gång under eftermiddagen var vi äntligen framme. Exxa, som sovit som en gris hela vägen ner, var pigg som en ärta och fick leka med syster Visko och David & Mias andra husky Milou i deras stora inhängnade trädgård. Det restes lite ragg och morrades lite under de första minuterna, sedan lekte de som om de aldrig hade gjort annat.

Visko hade blivit såå fin, lagt på sig lite och fått fin vinterpäls. Hon är så lik valparnas mamma Pya så man tror knappt att det är sant. Smeknamnet "Lillpy" är därför ganska träffande... Visko är en otroligt go liten tjej, skulle hela tiden gosa med oss och ville vara med, precis som syster Exxa. Den nämnda var dock inte speciellt förtjust i att Visko tog mattes och husses uppmärksamhet och det inträffade mer än en gång att en liten avundsjuk "Minifox" knuffade bort Visko eller helt sonika drämde till henne med tassen. Min husse och matte liksom...
Det roliga var att trots att Exxa är en kopia av pappa Fox och Visko av mamma Pya så var de ända äckligt lika på något sjukt sätt... Visko är lite mindre, lite mörkare men förutom det så funderade man ibland på om man hade druckit för mycket cider när man såg dem komma springande.


Visko. Foto: Mia Erman

Milou verkade bli blixtförälskad i Exxa och vek inte från hennes sida en sekund. Där Exxa var fanns Milou. Helst så nära henne som möjligt. Gärna på henne. Det blev ett par rejäla tillsägelser från hans husse och matte innan han förstod att han inte fick försöka para sig med Exxa OAVSETT VAR DE BEFANN SIG :) Exxa, som så gärna ville få igång Visko, blev ganska trött på honom i omgångar och sa ifrån på sitt rara sätt. Det bet inte på Milou.


Milou. Foto: Mia Erman.

Vi blev sjukt bortskämda hos David och Mia på alla möjliga sätt och hade en supertrevlig kväll med god mat, god dricka, samvaro, hundprat och film!

Tack snälla ni för allt!


Blekingemästaren

Dagen därpå var det dags för utställningen och klockan ringde runt 8. Vi masade oss upp och åt frukost när vi fick höra den fruktansvärda nyheten: klockan var egentligen bara 7! Vintertid kallas sånt... Ja tjenare, det hade vi totalt missat. Vovvarna fick därför leka i trädgården medan Mia filmade, Milou fick vackert vänta inne så att Exxa och Visko skulle få leka lite själva. Vill ni se film på tokvargarna så är adressen http://www.youtube.com/watch?v=IgW73ZXUnnk
Vid 9.30 tiden stack vi iväg till utställningen och sedan blev det några timmars väntan i ett svinkallt ridhus innan det var vår tur.


Exxas resultat i Siberian Husky unghund: 1:a i kvalité, HP, 2:a bästa tik. (Visko fick samma och blev 3:e bästa tik)

Alla som fick HP skulle in igen för bästa tikklassen, bl a Exxa och Visko. I denna klass slogs alla Husky tikarna mot varandra oavsett ålder, alltså både juniorer, unghundar, vuxna.

Exxas resultat i Siberian Husky bästa tikklassen: 2:a bästa tik totalt av 5 stycken. (Visko blev 4:e bästa tik totalt)


Exxa i ringen. Foto: Mia Erman.


Exxas kritik: "Feminint utmärkt huvud och uttryck. Korrekt bett, bra ögon och öron. Utmärkt hals, bra överlinje. Korrekt svans. Skulle önska en mer utvecklad kropp. Bra vinklar, ben och tassar. Utmärkt päls. Rör sig med bra steg. 1kv,2ukk,Hp,Bt-2."


Vi är sjukt nöjda med Exxas fina kritik och resultat och kom hem med 5 rosetter som nu trängs med de övriga på pristavlan. Dags att köpa en ny... Tack till Tina Permo som alltid förklarar precis vad hon tycker och tänker, såna domare gillar vi.

Efter en lång dag i ridhuset var det dags att tacka för oss och åka hem igen. Vi åkte från utställningen vid 15 och var hemma ca 22, tog evigheter att komma hem pga ösregn och all trafik. Exxa sov i princip hela vägen hem utöver små kissepauser, i Skara reste hon på sig bak i buren och började traska omkring, nu ville hon allt komma hem! Det var en glad liten varg som sprang några ärovarv hemma innan hon slocknade i sängen. Allt som allt, en rolig men galet upptagen helg!

// Jennie - en galen upptagen människa

Kommentarer
Postat av: johanna

å, vad fina hundar!

2008-11-08 @ 17:21:29
URL: http://hape.blogg.se/
Postat av: Viskos husse och matte

Hej, tack själva! Det var jättetrevligt. Vi kan dock inte komma över att ni glömde bort att nämna att Exxa våldförde sig på vårt sovrum ;) (eller tänkte göra). Vi hann ju hindra henne innan hennes lekmorranden i sovrummet hann att övergå till våldsamheter. Stort grattis till att ni klarade agilityprovet. Ha det!

/ Familjen Visko

2008-11-13 @ 20:30:37
URL: http://visko.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0