Exxa is MIA no more del 2.

Dragträning med Karin och Busen

I lördags mötte vi Karin och hennes huskykille Busen utanför Jönköping för lite gemensam dragträning. Det blir lite trist i längden att alltid träna ensamma så har man någon att köra med då och då blir det genast lite roligare. Karin visste om ett bra dragställe och dit åkte vi, enda hindret på vägen var en trädstam som blockade. Den lyfte vi helt sonika undan. "Tur att vi är driftiga kvinnor" skämtade jag.

Vi värmde upp hundarna med en promenad innan det var dags, Karin pekade och förklarade hur man skulle köra. Banan var ca 2 km totalt, iaf var det tanken... Vi selade på utan problem, Exxa är en ängel när det gäller sånt, hon står still och väntar, hon vet ju så väl som vad kommer... Annars är hon definitivt inte den tålmodiga typen :)

Hundarna drog på som galningar redan från starten och vips så var de borta. Jag stod vid starten och väntade... och väntade... och väntade. Till slut blev jag lite orolig, Exxa brukar dra 2 km på ca 4-4.5 minuter. Nu var underlaget visserligen tung sand och trehjulingen väger ju en del men ändå, sådär lång tid BORDE det verkligen inte ta. Man blev lite orolig som sagt men det visade sig att ekipaget hade tagit fel väg och dragit 6 km istället för 2 km. Så kan det gå :)

Båda hundarna skötte sig utmärkt, Busen ville dock springa i vattenpölarna och det ville INTE min lilla primadonna höra talas om så hon knuffade helt sonika Busen åt sidan. Busen som är nästan dubbelt så stor som min lilla plutt... Alltid roligt att se snälla Exxa visa ledaregenskaper och framför allt sin tuffa sida. Hon skällde även på Busen när han ville trava, det var inte tillåtet. Galopp ska det vara tycker Exxa.
Det roliga var att hundarna knappt var trötta efteråt, Exxa flämtade knappt ens. De blev ordentligt vattnade medan vi fikade i bilen, Karin hade varit förutseende nog att ta med sig lite gott.
Exxa fick sitta bak i buren och Busen blev bunden nedanför men det ville han inte alls vara med på, han ville vara med sin käresta. Nu fanns det inte plats i bilen men det kanske fanns utanför tänkte Busen och hoppade upp och satte sig på lastkanten på min bil. Liiiite trångt men det såg för roligt ut!Efter fikat blev det en minitur till för lite filmning och plåtning innan det var dags för Karin att åka på fest och för oss att åka vidare ner till Blekinge för att hälsa på och övernatta hos David, Mia, Milou och Exxas syster Visko. Mer om detta i nästa inlägg.

// Jennie - lördagsgos med hunden står på schemat.

Kommentarer
Postat av: johanna

härliga bilder!

2008-11-01 @ 22:13:31
URL: http://hape.blogg.se/
Postat av: Karin

Hej på er!

Alltid lika roligt att läsa bloggen!Busen var bra trött efteråt och sov mestádels av dagen.. Men det var jätteroligt så nästa gång blir det hos er!

Hur gick utställningen och draget?

Hoppas allt är bra med er!

Kram från oss

2008-11-02 @ 18:50:26
Postat av: Laurice

Vad sööta hundar :) älskar din design också väldigt fin med allt det gröna

2008-11-03 @ 18:32:06
URL: http://laurice.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0