Uppdatering.

Ojoj vad länge sedan det är vi bloggade nu. Här kommer en liten uppdatering.


Jul

Julfirandet började med ett besök hos doktor Lennart för Exxas del. Hon tappade massa päls på magen under bara några dagar och sedan kliade hon sig en del och fick sårskorpor. Doktor Lennart sa att det var vätskande eksem och skrev ut lite piller. De är INTE roliga att ta tycker Exxa men de sista dagarna gick det hur bra som helst att svälja dem.
Julen firades som vanligt först i Götene och sedan hemma hos min familj i Örby. Exxa gjorde några försök att hoppa upp i soffan (hon får inte vara där) men uppförde sig väl utöver det. Okej, vi hade en liten incident på natten... Jag gick ner för att dricka och Exxa hängde med, jag tänkte att hon kanske också var törstig och släppte ut henne i köket. Då tog Exxa sats så att köksmattan for iväg och hamnade i en hög mot väggen, rusade in i vardagsrummet, halkade nästan omkull på parketten och fullständigt slängde sig upp i soffan där hon trampade runt ett varv, tittade på mig ungefär som "jag får VISST vara här" och sedan hoppade hon ner igen och gick upp och la sig. Hm... :)


Nyår

Nyårsfirandet började kvällen innan nyår hos Erika, Fredrik och Juni med god mat, mys och film. Förutom Juni så var även lånehunden Isa där så det var fullt ös som gällde. Isa och Exxa talade inte samma språk alls men förutom lite morr från Isa så gick det bra. Exxa och Juni busade iaf som vanligt, de är så söta.
Nyårsafton firades hemma, vi ville inte åka någonstans med tanke på hur skrämd Exxa blev förra året (några snorungar kastade smällare mot henne) så det blev lugnt hemma hos oss. Exxa skakade och flämtade och darrade och mådde allmänt dåligt. Framåt 22-tiden började hon lugna sig, låg i soffan och blundade och småsov emellanåt. Vi var ganska lättade när natten var slut.

Agilitykursen

Den 4:e januari startade agilitykursen och Exxa gick ut starkt. Som ni säkert vet är hunden lös hela tiden (de flesta huskyägares mardröm) men det gick toppen! Exxa är ju van vid att vara lös och kommer mycket bra på inkallning. Hundarna fick nästan direkt börja träna på hinder som tunneln, slalom, hopp osv. Hopp har vi övat på innan uppe på klubben och det är inga problem, Exxa flyger över, hoppar högt och långt. Men det roliga var att hon även på första försöket klarade tunnlarna och slalomen så bra att instruktören frågade om vi hade tjuvtränat...! :) Haha, inte på det... Jättekul att höra iaf men Exxa är lite av en stjärna också, hon är så engagerad och smart och klarar det mesta på första försöket. Vi är väldigt stolta över henne! Hon smet två ggr under träningen, båda gångerna efter tunnlarna för att springa bort och hälsa på några andra hundar men kommer tillbaka på ett bestämt "kom hit" och förra söndagen var inget undantag från den regeln.

Idag är det dags igen!


// Jennie - förbereder sig på att frysa rumpan av sig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0